Antwerpse derby en Genk-Anderlecht topaffiches van de 24ste speeldag

Jupiler Pro League | De 1A-clubs komen voor het zoveelste weekend op rij weer in actie komend weekend in de Jupiler Pro League. De 24ste speeldag kan de kaarten weer helemaal door elkaar schudden, zeker wat de bovenste regionen betreft. Zal Club Brugge alweer de lachende derde zijn?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Excel Moeskroen en KV Kortrijk – in vogelvlucht amper dertien kilometer van elkaar verwijderd – geven zich vrijdag partij. De opener van de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League is zodus bijna een burenslag. De twee teams zijn erop gebrand om zo hoog mogelijk boven de degradatiestreep te klimmen.
 
Antwerpse derby belooft vuurwerk
 
Zaterdag zal Club Brugge zijn suprematie weer wat kracht willen bijzetten tegen Waasland-Beveren (18u30). Philippe Clement, die zijn debuut als trainer maakte op de Freethiel voordat hij het huwelijk met blauw-zwart aanging, zal een afgang tegen de rode lantaarn te allen koste willen vermijden. Maar de hekkensluiter zal er alles aan doen om kostbare punten te pakken, ook al moet dat tegen de leider gebeuren. Een beetje vroeger op de dag kruist Oostende thuis de degens met STVV (16u15). Mechelen probeert in Cercle Brugge (18u30) de laatste strohalm te grijpen voor play-off 1. Als de Maneblussers nog een (water)kans willen maken, moeten ze de driepunter wegkapen.
 
Op diezelfde dag probeert Standard de nederlaag tegen Club Brugge van vorige speeldag door te spoelen met een zege tegen het stugge OHL (20u45), toch wel de revelatie dit seizoen, op Sclessin. Zullen de Luikenaars zich weer in de harten spelen van hun supporters? De Antwerpse derby van zondag tussen Beerschot en Antwerp (13u30) is een match op het scherpst van de snee. Beide teams zullen geen morzel grond willen prijsgeven. Het wordt een ware veldslag, maar zoals altijd zal iedereen vrede moeten nemen met de einduitslag op het scorebord.
 
Morrende fans sussen
 
De andere kraker van zondag is die tussen Racing Genk en Anderlecht, om 18u15. Na drie opeenvolgende gelijke spelen, zal paars-wit een ander gezicht moeten tonen tegen de Limburgers. Aan de morrende supporters zal bewezen moeten worden dat er lessen getrokken werden uit de puntendelingen met o.a. Waasland-Beveren en Moeskroen. Karim Belhocine zal met zijn Charleroi op zoek gaan naar de overwinning tegen Zulte Waregem (16u), om op zijn beurt de mopperende fans te sussen na een magere 4 op 15 en weer aansluiting te vinden met de top.
 
AA Gent sluit de 24ste speeldag af in eigen huis tegen Eupen. De Buffalo’s kunnen tegen de Panda’s hun vijfde match op rij zonder nederlaag afwerken. Al is een driepunter zeer welgekomen in de Ghelamco Arena, want de Gentenaars zijn bezig aan een bijzonder grijs seizoen in de Jupiler Pro League. Willen ze alsnog play-off 1 halen, zal de remonte stilaan ingezet moeten worden. Te beginnen tegen Eupen.
 
Volg de Jupiler Pro League integraal op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal... In sport is alles mogelijk!
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top