Stats 1B: assistenkoning komt uit Deinze; Vanzeir, Ugalde én Mertens sluipen verder naar Mikautadze

Sport | Georges Mikautadze moest ook op speeldag 17 verplicht op de strafbank en achtervolgers Dante Vanzeir, Manfred Ugalde en Lennart Mertens profiteerden daar allemaal van om wat dichterbij te sluipen in het topschuttersklassement. Bij de assists is er dan weer een nieuwe leider na de lange alleenheerschappij van Christian Brüls.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De riante voorsprong van Mikautadze is de laatste weken geslonken tot twee doelpunten. De aanvaller van Seraing staat nog steeds op kop met 16 goals, maar Vanzeir knabbelt sterk aan die voorsprong. Ook Ugalde en Mertens hebben hun torinstinct al geëtaleerd in 2021. Ugalde was afgelopen weekend zelfs goed voor een hattrick waardoor hun over Mertens naar de derde plek springt in het topschuttersklassement.

16 goals: Mikautadze (RFC Seraing)
14 goals: Vanzeir (Union SG)
11 goals: Ugalde (Lommel SK)
10 goals: Mertens (SK Deinze)
8 goals: Undav (Union SG)

In de strijd om de titel van assistenkoning is de scepter van Westerlo naar Deinze gegaan. Brüls verliet eerder deze maand de Kempen voor een avontuur bij STVV waardoor zijn teller sowieso blijft staan op zeven assists. Youssef Challouk profiteerde daarvan om in de voorbije weken op en over Brüls te gaan.

8 assists: Challouk (SK Deinze)
7 assists: Brüls (KVC Westerlo), Dante Vanzeir (Union SG)
5 assists: Jallow (RFC Seraing), Kis (Lommel SK), Nielsen (Union SG)

Op de eerste speeldag van 2021 kon geen enkele doelman de nul houden, maar afgelopen weekend konden de twee tenoren van het klassement van de 'clean sheets' allebei toch weer een extra streepje achter hun naam zetten.

8 clean sheets: Moris (Union SG)
7 clean sheets: Özer (KVC Westerlo)
5 clean sheets: Sadin (RWDM)
4 clean sheets: Dietsch (RFC Seraing)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top