Mathis Servais (Club NXT) jongste doelpuntenmaker in ons hedendaagse profvoetbal

Sport | Amper een week nadat hij zijn record als jongste speler in het hedendaagse profvoetbal verloor aan ploegmaat Noah Mbamba, heeft Mathis Servais alweer een nieuw record te pakken. De zestienjarige Club NXT-speler scoorde zondag de gelijkmaker voor zijn team en werd zo de jongste doelpuntenmaker uit het hedendaagse profvoetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Servais was zondag 16 jaar, twee maanden en acht dagen oud toen hij Seraingdoelman Maxime Mignon verschalkte met een rake schuiver. Daarmee doet de jonge middenvelder beter dan ploegmaat Cisse Sandra. Die scoorde begin dit seizoen op 16 jaar, acht maanden en veertien dagen zijn eerste profgoal tegen Lommel SK.

Sinds de hervormingen binnen het profvoetbal in 2016 was er geen enkele speler in 1A of 1B die al op zo'n jonge leeftijd een doelpunt kon scoren. Anderlechtspeler Marco Kana kwam vorig seizoen nog het dichtst in de buurt toen hij op 17 jaar, twee maanden en twaalf dagen raak trof tegen STVV.

2009

Om zestienjarige doelpuntenmakers terug te vinden, moeten we al terug naar 2009. Toen scoorden Mats Rits (Beerschot AC) en Romelu Lukaku (Anderlecht) ook toen ze als piepjong talent hun eerste stappen in ons profvoetbal zetten. Rits was 16 jaar, twee maanden en vijftien dagen toen hij voor Beerschot AC scoorde tegen Westerlo; Lukaku was 16 jaar, drie maanden en negen dagen toen hij er eentje tegen de touwen trapte tegen Zulte Waregem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top