UPDATE: Hendrickx maakt zijn kastje leeg bij Lommel SK en gaat ploegmaat Brebels achterna

Sport | Lommel SK heeft rond het sluiten van de transfermarkt nog afscheid genomen van Jonathan Hendrickx. De rechtsachter kwam tot een akkoord om zijn contract vervroegd stop te zetten waardoor hij per direct elders aan de slag kan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verdediger had eerder deze maand al te kennen gegeven dat zijn avontuur bij Lommel niet lang meer zou duren. Hendrickx mocht tijdens de transferperiode 'gratis' op zoek naar een nieuwe club, maar nu die zoektocht op niks uitdraaide werd er in samenspraak met de club toch beslist om zijn lopende contract stop te zetten.

Hendrickx speelde anderhalf jaar voor Lommel en was vorig seizoen een certitude op de rechtsachter. Dankzij zijn penaltyvaardigheden ontpopte hij zich zelfs tot Lommels topschutter van 2019-2020. Ook dit seizoen begon goed met een rol als titularis, maar halfweg de eerste ronde verloor hij zijn basisplek en raakte hij niet meer in de gratie van Liam Manning.

Toch is die evolutie best opmerkelijk te noemen, want Hendrickx verloor zijn plaats aan Glenn Neven (die eigenlijk een centrumverdediger is) en Kolbeinn Thordarson (die eigenlijk een centrale middenvelder is). Beiden werden de voorbije weken omgeschoold tot rechtsachter.

UPDATE: Later op de dag maakte Knattspyrnufélag Akureyrar bekend dat Hendrickx een contract heeft ondertekend en dat hij eerstdaags - samen met Sebastiaan Brebels (die al eerder tekende) - naar IJsland zal komen. Hendrickx speelde voor zijn periode bij Lommel ook al in IJsland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top