Van Imschoot ziet progressie bij Lierse K.: "Meer kansen gecreëerd dan in laatste drie matchen van 2020 samen"

Sport | Lierse Kempenzonen liet zondagavond de kans liggen om tot op zes punten te naderen van RWDM. De Pallieters gingen strijdend ten onder bij de buren van KVC Westerlo en blijven zo afgetekend voorlaatste in het algemene klassement. Toch zal coach Tom Van Imschoot heel wat positiefs in het Kuipje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik denk dat de neutrale voetballiefhebber hier de winnaar was", stelde de coach van Lierse K. op de persbabbel na de match. "Het was een heel open wedstrijd. Maar dat was eigenlijk niet de bedoeling. We gebruikten te snel de lange bal en vergaten te voetballen. Daardoor werden de ruimtes tussen de linies te groot. We hebben hierdoor wel wat kansen gehad, maar we hebben er ook weggegeven. En dan was er natuurlijk die penaltyfase... Dan krijgen we een stilstaande fase tegen en slikken we de 1-0. Kort daarna kwam al de 2-0 en vanaf dan beginnen we plots wel te voetballen."

In de tweede helft kwam Lierse K. nog wel opzetten, maar tevergeefs. "We hebben kansen gehad op de aansluitingstreffer, maar als je die dan niet afmaakt, dan kom je niet terug in de match. Dat gebrek aan maturiteit heeft ook het verschil gemaakt. Westerlo beloont zich met de ervaring die ze hebben en wij deden dat niet."

Fier

Toch was Van Imschoot best tevreden met de prestatie van zijn jonge team. "We hebben meer kansen gecreëerd dan in de laatste drie matchen van 2020 samen. Je ziet toch een ander Lierse K. nu; met vooral meer voetballend vermogen. Ik ben fier op wat de jongens hier getoond hebben. Maar we gaan wel weer met nul punten naar huis. En daar draait voetbal nog altijd om."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top