Het miljard van LeBron James

Sport | Weer een sportrecord voor LeBron James? Nee, want het gaat deze keer niet om het sportieve, maar om het financiële aspect. Volgens het tijdschrift Forbes zal LeBron in 2021 de grens van een miljard dollar aan cumulatieve inkomsten uit zijn carrière bereiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

LeBron James' bedrijfje zit niet in een crisis en de cijfers bewijzen dat. Volgens het tijdschrift Forbes zal de regerend kampioen van de Lakers in 2021 bijna 100 miljoen dollar in zijn zak steken, 94,5 miljoen om precies te zijn.
 
Een bedrag dat de 36-jarige tot de best betaalde basketballer van 2021 maakt. Het is algemeen gezien zelfs een record voor een NBA-speler en meer nog is het nooit voorgekomen in geen enkele van de vier Amerikaanse competities (NBA, NFL, MLB en NHL).
 
Niet het hoogste salaris
 
Wanneer we de cijfers meer in detail analyseren, zien we dat Lebron niet de speler is met het hoogste salaris in 2021. Voor dit nieuwe seizoen domineert Stephen Curry inderdaad voor het vierde opeenvolgende jaar de rangschikking met iets meer dan 43 miljoen dollar.
 
Daarna volgden Chris Paul, Russel Westbrook, John Wall, James Harden en tenslotte LeBron James op de zesde plaats met 39 miljoen dollar. The King overheerst dus niet alles. Het cijfer kan zelfs nog afnemen tot 31,4 miljoen na tussenkomst van de league, die een percentage op de salarissen van de spelers zou kunnen nemen om de financiële verliezen als gevolg van de coronacrisis te compenseren. In sommige gevallen wordt een percentage tot 40% genoemd.
 
De club van 5
 
Maar dat percentage zal geen probleem zijn voor de viervoudig NBA-kampioen, want bovenop zijn salaris zullen de reclamecontracten en partnerschappen veel opbrengen. Geschat wordt dat hij 64 miljoen zal verdienen met de verschillende reclamecontracten. LeBron James kan rekenen op Nike, met wie hij in 2016 een levenslang contract zou hebben getekend dat in de buurt komt van een miljard dollar, Upper Deck, Beats en Kia.
 
Hiermee zal James dit jaar de grens van 1 miljard dollar overschrijden in cumulatieve verdiensten sinds hij bijna 20 jaar geleden bij de league kwam, voor 300 miljoen dollar aan salaris en 700 miljoen dollar aan reclame. Hij zal daarmee toetreden tot het zeer selecte clubje van nog actieve sportbeoefenaars die meer dan een miljard dollar aan inkomsten hebben vergaard. Deze club van vier, binnenkort vijf, bestaat uit Tiger Woods, Floyd Mayweather, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.
 
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze atleten en hun gezinnen, vooral omdat ze allemaal nog een paar jaar op de teller hebben om de bankrekening nog wat meer te spijzen.
 
Volg de NBA op Eleven Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top