Officieel: Lommel verhuurt Krastev aan Troyes na te goede prestaties bij Slavia Sofia

Sport | Lommel SK verhuurt de Bulgaar Filip Krastev aan de Franse tweedeklassser ESTAC Troyes. De transfer hing al een tijdje in de lucht en werd donderdag ook officieel gemaakt door de leider uit de Ligue 2.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind juni 2020 maakte Lommel SK bekend dat het de 19-jarige middenvelder Filip Krastev voor vijf jaar aan zich had gebonden. De Bulgaar stond te boek als een van de grootste talenten van zijn land en Lommel zou dan ook meer dan 2 miljoen euro op tafel hebben gelegd om hem los te weken bij zijn club Slavia Sofia. Daarnaast zou Krastev nog tot deze winter in Bulgarije mogen blijven om zich verder te ontwikkelen.

Die ontwikkeling ging evenwel zo goed dat Krastev inmiddels opgeroepen werd voor de nationale ploeg van Bulgarije én dat hij - volgens City Football Group - eigenlijk al te goed is geworden om bij Lommel in 1B te komen spelen. Daarom werd er beslist om de jonge middenvelder naar zusterclub ESTAC Troyes te sturen. Troyes staat momenteel op kop in de Franse Ligue 2 en acteert dus op een hoger niveau van Lommel.

1,5 jaar

Krastev kreeg de voorbije weken de tijd om zich te tonen op training en ondertekende nu een huurdeal van 18 maanden. Als Krastev in die achttien maanden progressie blijft maken, dan lijkt de kans klein dat hij ooit één minuut in het shirt van Lommel zal voetballen. 


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top