Atalanta – Lazio: een Serie A-kraker met oud-bekenden uit de Jupiler Pro League

Serie A | In de Italiaanse Serie A zijn we intussen toe aan speeldag 20. Op het programma staat onder meer de kraker tussen Atalanta en Lazio, die zondag om 15 uur plaatsvindt. Beide clubs durven wel eens gluren naar onze Jupiler Pro League. Zo voetbalt of speelde er heel wat ex-JPL-geweld bij Atalanta of Lazio.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een blik op het klassement in de Serie A leert ons dat we met Atalanta en Lazio een duel krijgen tussen de huidige nummers vier en zeven. Daaraan gekoppeld presteerden Atalanta en Lazio de voorbije jaren meer dan goed in de eigen competitie. Atalanta sloot de voorbije twee seizoenen telkens af als nummer drie, Lazio is al sinds 2011 niet meer uit de top tien weg te denken. Vorig seizoen leidde dat tot een heus hoogtepunt. Dankzij het behalen van de vierde plaats mochten de blauwe Romeinen eindelijk nog eens in de Champions League voetballen.

En ook nu blijven de beide clubs strijden voor Europees voetbal. Met een vierde plaats staat Atalanta in de Champions League-plaatsen, maar de strijd om de Europese tickets is best spannend te noemen. Tussen de nummers drie en zeven, waar Lazio staat, is er een minimaal verschil van slechts drie punten.

Dat beide teams het zo goed doen in de competitie, kan mede bestempeld worden door een knap transferbeleid. Lazio en Atalanta beschikken niet over de financiële middelen zoals een Juventus, toch weten ze telkens knap mee te draaien aan de top van het Italiaanse klassement. Daar mag gerust een Belgisch cirkeltje rond getekend worden. Het personeelsbestand van zowel Lazio als Atalanta bestond de voorbije jaren telkens uit een aantal voormalige Jupiler Pro League-gezichten.

In de voetsporen van Castagne

Kijken we naar de huidige kern van Atalanta, dan merken we twee spelers op die ooit het mooie weer maakten in België. Ruslan Malinovskyi spoelde in de zomer van 2019 aan in Bergamo. Atalanta nam de Oekraïner over van Racing Genk voor een bedrag van 14 miljoen euro. Malinovskyi kreeg in januari het gezelschap van een ex-ploegmaat bij Genk. Joakim Maehle werd andermaal uit Limburg weggeplukt door Atalanta.

De twee traden op deze manier in de voetsporen van een Belg die het intussen zelfs geschopt heeft tot Rode Duivel. In 2017 arriveerde Timothy Castagne namelijk in Bergamo, die toen voor net geen zeven miljoen werd weggeplukt uit Genk. Intussen vertrok Castagne bij aanvang van dit seizoen voor 24 miljoen naar Leicester City en de Premier League.

Biglia trendsetter in Rome

Maar ook bij Lazio kijken ze graag met één oog naar de Belgische topcompetitie. De eerste die de toon zette, was Lucas Biglia. De Argentijn was jarenlang een belangrijke draaischijf in het middenveld van Anderlecht, maar nam in 2013 diezelfde rol op zich in het azuurblauwe shirt van Lazio.

Twee jaar later volgde Sergej Milinkovic-Savic het voorbeeld van Biglia. Ook hier werd er geshopt bij Racing Genk. Van alle spelers heeft de Serviër nu de hoogste marktwaarde in de kern van Lazio.

Met Silvio Proto, Adam Marusic, Wesley Hoedt en Jordan Lukaku spelen of voetbalden er nog jongens met een JPL-verleden bij Lazio. Enkel die laatste trok opnieuw naar ons Belgenlandje.

Volg Atalanta - Lazio vanaf 15u op het kanaal van Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top