Zet ex-Anderlechtcoach Vanhaezebrouck paars-wit een hak in de strijd om de play-offs?

Sport | Het midweekvoetbal van speeldag 22 zit er nog maar net op, maar daar is reeds het weekend én bijgevolg een nieuw werkmoment voor de profvoetballers in de Jupiler Pro League. Met Anderlecht en Gent kijken twee wisselvallig presterende ploegen elkaar in de ogen op zondag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor aanvang van de competitie wordt er telkens duchtig gepronostikeerd welke ploegen zullen meedingen voor een plaatsje in de play-offs. Sinds dit jaar wordt dat net een tikkeltje meer drummen, vermits niet de top acht, maar enkel de top vier mag strijden om de titel. Twee ploegen die je steevast tot dat viertal zou rekenen, zijn Anderlecht en Gent. Voorlopig vallen beide teams uit de boot, al staat de ene ploeg er beter voor dan de andere.

Zo telt Anderlecht momenteel 37 punten. Dat is één puntje minder dan Standard, dat op de vierde plaats staat. Paars-wit kan zich moeilijk nog misstappen veroorloven, vermits de eerste vier ploegen achter Anderlecht volgen op amper drie punten. Gent daarentegen volgt wat verderop in de stand en vertoeft nu op een elfde plaats met 31 punten.  

Sterke thuisreputatie Anderlecht

Het ambitieuze Gent kende een turbulente start van de competitie, met Hein Vanhaezebrouck nu reeds als vierde coach die dit seizoen de Buffalo’s op de rails moet krijgen. Dat blijkt geen sinecure te zijn. Gent ontsnapte tegen Sint-Truiden aan een zesde thuisnederlaag na een late gelijkmaker van invaller Laurent Depoitre. In eigen huis werden tot nu toe 14 punten gesprokkeld, buitenshuis pakte Gent vier punten meer.

Hoewel de cijfers buitenshuis dus beter zijn dan in de eigen Ghelamco Arena, zal Vanhaezebrouck met een uitgekiend plannetje voor de dag moeten komen. Anderlecht mag dan wel met 11 gewonnen punten buitenshuis de op twee na slechtste ploeg zijn naar uitresultaten toe, het team van Vincent Kompany is er duidelijk eentje met twee gezichten. In eigen huis presteerde enkel Genk tot nu toe beter dan Anderlecht. Zelfs de fiere leider Club Brugge doet het momenteel in eigen huis minder dan paars-wit.

Anderlecht ontvangt zondag Gent met evenzeer een 1-1 gelijkspel in de benen. Ook hier werd een mogelijk verlies tegen Moeskroen pas in het slot van de wedstrijd afgewimpeld dankzij een penaltygoal van Lukas Nmecha. “Vaak wordt er in de laatste minuut tegen ons gescoord, vandaag was het eens anders. Dat is mooi meegenomen”, vertelde Kompany na het duel.

Volg zondag vanaf 18u15 het duel tussen Anderlecht en Gent op kanaal Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top