Statistieken JPL - #21: Club, Standard en … Moeskroen, de grote winnaars van de week

Sport |
Het huidige kampioenschap wordt enerzijds altijd maar gekker, maar anderzijds ook klassieker, met Club Brugge, Racing Genk, Antwerp, Anderlecht en Standard die de top 5 van het klassement uitmaken. De strijd om het behoud is echter bijzonder spannend, met verrassende wendingen die telkens voor een nieuwe situatie zorgen.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Op de 21e speeldag van de JPL vorig weekend werd 27 keer gescoord, een mooi gemiddelde van 3 doelpunten per wedstrijd. Toch hielden maar liefst 6 doelmannen hun netten schoon. De verrassing hier is dat Simon Mignolet (Club Brugge) deze keer geen clean sheet liet optekenen. De Rode Duivel kreeg twee doelpunten om de oren tegen Racing Genk, maar zijn ploegmaats maakten drie goals en dus staat Racing Genk, de nummer twee in de stand, nu al op 12 punten. 
In het klassement van de clean sheets staat Mignolet met 10 stuks nogal tijd bovenaan, voor Arnaud Bodart (Standard) met 7 clean sheets. Ook de jonge doelman van de Rouches kreeg dit weekend 2 doelpunten binnen tegen Charleroi.
 
Vijftien ervoor, vijftien erna
 
Zoals hierboven al geschreven maken we een gek kampioenschap mee. Alles blijft mogelijk (met uitzondering van de titel misschien, want die is min of meer beslist). Tussen Club en Anderlecht, nummer 5 in de stand, is er al een kloof van 15 punten: hetzelfde aantal punten tussen Anderlecht en Waasland-Beveren, de rode lantaarn van het klassement.
 
Drie op een rij
 
Deze week kende de JPL drie wedstrijden in acht dagen tijd en die drukke periode is voor enkele ploegen goed uitgedraaid. Club Brugge en Standard pakten het maximum van de punten (9 op 9). Standard zit al aan 12 op 12 sinds Mbaye Leye het sportieve roer overnam op Sclessin en nestelt zich zo in de top 4. Wie had dat kunnen denken aan het begin van deze maand? De andere grote winnaar van de reeks van drie wedstrijden is Moeskroen: de Hurlus pakten 7 op 9 en rukken zo op naar de 16e plaats in het klassement, een plek die de club in de hoogste klasse houdt.
 
De verliezers
 
Waar er winnaars zijn, zijn er natuurlijk ook verliezers: Charleroi en Kortrijk waren twee outsiders voor een plek in de top 4 en pakten 0 op 9. Ook Racing Genk (1 op 9) en Waasland-Beveren (2 op 9) zien hun rechtstreekse concurrenten punten pakken.
 
Topschutters 
 
In het klassement van de topschutters kon Paul Onuachu (Racing Genk) geen doelpunt aan zijn totaal toevoegen. In het Jan Breydelstadion miste hij een grote kans en dus blijft de teller net onder 20 stuks steken. Thomas Henry (OHL) en Yuma Suzuki (STVV), zijn twee dichtste achtervolgers in het klassement van de topschutters, vonden echter ook de weg naar de netten niet. 
 
Fair play
 
28 gele kaarten en 2 rode kaarten (waarvan eentje met twee keer geel): de voorbije speeldag kan dus als een relatief faire speeldag worden genoemd. De meest faire wedstrijd was het duel tussen Zulte-Waregem en Beerschot (0-3): scheidsrechter Christof Dierick moest geen enkel kartonnetje trekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top