Heeft Standard eindelijk zijn doelpuntenmaker gevonden in João Klauss?

Sport |
João Klauss is op dit moment hoge ogen aan het gooien in Sclessin, waar hij zondag in de Waalse derby met Charleroi zijn eerste goal maakte. Donderdagavond rekenen de Rouches opnieuw op de Braziliaan tijdens een delicate trip naar het herrezen KV Oostende, een van de verrassingen van de Jupiler Pro League dit seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zondag opende João Klauss de wedstrijd met een vlammende kopbal in het eerste kwartier van de Waalse derby tegen Charleroi, waarmee hij de weg wees voor zijn teamgenoten die uiteindelijk met 3-2 wonnen. De Braziliaanse aanvaller van Duitse afkomst gaf met deze knappe goal zijn visitekaartje af bij de Rouches.
 
Bij de ploeg van de Vurige Stede klonk ongetwijfeld een zucht van opluchting. De Luikenaars waren immers wanhopig op zoek naar een betrouwbare spits. Klauss kwam op 13 januari van Hoffenheim aan dankzij een lening van anderhalf seizoen met een koopoptie. Hij werd ingehuurd om de flagrante afwerkingsproblemen bij Standard op te lossen. Voor het bestuur van Standard was deze huurovereenkomst erop of eronder, Obbi Oulare en Felipe Avenatti zijn immers naar de B-kern verwezen en de jonge Jackson Muleka is nog steeds een beetje te onervaren om de aanval alleen op zich te nemen. 
 
Atypisch profiel
 
João Klauss, opgeleid in Grêmio, trad in 2017 op twintigjarige leeftijd toe tot de Bundesliga en Hoffenheim. Eerst werd hij uitgeleend aan Helsinki, waar hij als topscorer en speler van het seizoen eindigde, vervolgens mocht hij spelen in Linz, waar hij het Europese voetbal ontdekte. Sinds zijn aankomst in Europa heeft de lange Braziliaan (1m90) al 48 doelpunten gescoord in 103 wedstrijden. Dit is ongetwijfeld een teken van uitstekend aanpassingsvermogen, wat hij al snel bevestigde bij aankomst op de oevers van de Maas.
 
"Hij heeft een erg goede wedstrijd gespeeld. João heeft ons afgelost en zijn verdedigende werk is indrukwekkend. En hij is hier pas een week. Het is nooit gemakkelijk om je zo snel aan te passen", besluit Noé Dussenne na de mooie zege van de Rouches in Mechelen. De verdediger vergist zich niet: ook zonder te scoren is de Braziliaan erg waardevol. In duels is hij ook erg mobiel en aarzelt niet om zijn verdedigende taken uit te voeren, hij weet hoe hij moet samenwerken met zijn teamgenoten of de bal moet houden wanneer de situatie daarom vraagt.
 
Een sleutelspeler tegen Oostende?
 
De kwaliteiten van Klauss zullen ongetwijfeld van onschatbare waarde blijken in het duel van donderdag tegen Oostende, de eerste echte test voor het Standard van Mbaye Leye. De Luikenaars zullen moeten oppassen want de kustboys zijn in topvorm en hebben de wapens om Standard pijn te doen. Het lijkt dan ook bijna een zekerheid dat Standard af en toe in het defensief zal gedwongen worden.
 
Het moet gezegd worden dat KV Oostende onder leiding van Alexander Blessin complexloos speelt en momenteel voetbal van een zeer hoog niveau aflevert, gebaseerd op een speelstijl met een hoge pressing en verticaal voetbal. Het is dus aan trainer Leye om de Oostendse golf te breken. Hiervoor zal de Senegalese coach ongetwijfeld rekenen op de fysieke kracht en het balspel van zijn nieuwe aanvaller...

Andermaal… In sport is alles mogelijk!

Volg het duel tussen Oostende en Standard op donderdag 28 januari vanaf 21u op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top