Peeters (Westerlo) en Ferrera (Seraing) in koor na spannende 4-3: "Dit was propaganda voor het voetbal"

Sport | Het Westelse Kuipje was zondagnamiddag getuige van een ware doelpuntenkermis. Na een constant wisselend scenario waarin beide teams 2x op voorsprong kwamen, was het uiteindelijk KVC Westerlo dat met de drie punten aan de haal ging tegen RFC Seraing nadat de Kempenaars in blessuretijd de 4-3 tegen de touwen werkten tegen tien strijdende Luikenaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel Bob Peeters als Emilio Ferrera mochten tevreden zijn met wat ze van hun team gezien hadden, al zagen beide coaches toch ook nog wel wat werkpuntjes.

"Als je 3x scoort in een uitmatch, dan moet je eigenlijk altijd winnen", stelde Ferrera na de match op de persbabbel. "Los daarvan denk ik wel dat de rode kaart van Kilota ook een kantelmoment was. Maar als je puur naar het resultaat kijkt, dan kan je niet anders dan vaststellen dat dit propaganda voor het voetbal was."

Die mening werd vlot bijgetreden door Peeters. "Dit was een match tussen twee teams die wilden winnen en er ook alles aan deden om te winnen. Seraing bevestigde alweer dat het een heel goed elftal is met veel individuele kwaliteiten. Zelfs na de 3-2 maakten ze het ons enorm lastig, hoewel ze maar met z'n tienen stonden. Dat had ook wel te maken met het feit dat we na die 3-2 niet op zoek gingen naar de 4-2 en vooral achteruit begonnen te lopen. Het gevolg was die knappe 3-3. Daarna hebben we dan toch nog geprobeerd om de bakens te verzetten. Alleen probeerden we dat te veel vanuit de centrale as terwijl de oplossing op de flanken lag. Gelukkig kwam er in het slot toch nog een voorzet waaruit Cicek dan de winner kon scoren."

Brüls

Een winninggoal die enorm veel deugd deed, want na het vertrek van sterkhouder Christian Brüls stonden er toch wat vraagtekens achter de manier waarop Westerlo nu voor de dag zou komen. "Toen hij hier was gingen veel ballen naar hem", beaamde Peeters. "Hij wist er dan wel iets creatiefs mee te doen waaruit dan gevaar kwam. Nu moeten we het op een andere manier aanpakken. Onze flanken zijn daarbij heel belangrijk. Nu moeten we nog leren om ook met de kop te spelen in plaats van enkel met het hart. Bij momenten moeten we slimmer voor de dag komen. Maar deze zege doet alvast deugd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top