Kan Asier Villalibre zich nog eens opladen tegen Barça?

La Liga |

De nieuwe volksheld van het Baskenland luistert naar de naam Asier Villalibre. De jonge spits van Athletic Bilbao hielp zijn ploeg mee aan de Spaanse Supercup door hard te werken en veel druk te zetten op de verdediging van van FC Barcelona. Kan hij, na zijn feilloze prestatie tijdens de finale van de Spaanse Supercup, dit weekend zijn team opnieuw helpen tegen dezelfde tegenstander?

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een doelpunt maken én in dezelfde match de eerste rode kaart uitlokken bij de beste speler ter wereld. Daarmee heeft Asier Villalibre zijn naam vereeuwigd in de geschiedenisboeken. De Bask was de grote architect van Atlético Bilbao's eindoverwinning in de Spaanse supercup en had een groot aandeel in de uiteindelijke zege van zijn team.

Nochtans schrijft coach Marcelino Villalibres naam niet als eerste op het wedstrijdblad. Villalibre mocht van zijn coach dit seizoen slechts vijf keer starten in de basiself en maar elf keer invallen. In totaal verzamelde de spits 689 speelminuten en dat is niet bijster veel. In die 689 minuten scoorde hij slechts twee keer.

Misschien valt dat te wijten aan zijn speelstijl. Villalibre staat bekend als een vechtende spits die met zijn bijnaam, 'de buffel', elke tegenstander angst inboezemt. De rijzige spits etaleerde zijn opzienbare speelstijl ook tegen Barça: in de negentigste minuut buffelde hij op zijn gekende manier de gelijkmaker binnen… tot grote onvrede van Messi. 

Muzikaal talent?

Naast voetballen heeft de Baskische spits nog een ander talent: muziek spelen. Daar bracht hij heel de wereld van op de hoogte toen hij al trompetterend de overwinning tegen Barcelona vierde. Villalibres muziekdeuntje ging al snel de wereld rond, zeker anno 2021: een tijd waarin we wel wat luchtigheid kunnen gebruiken.

Naast zijn vaste teamgenoten, heeft Villalibre ook nog een muziekband met bandleden. Samen met Dani García, Óscar de Marcos, Iñigo Lekue, Mikel Vesga en Mikel Balenziaga speelt Villalibre vrolijke muziek. Stiekem hopen de zes vrienden succes te krijgen met hun band en de wereld af te reizen. Van zodra dat weer mag, natuurlijk.

Hoge toppen

Wat het voetballen betreft scheert Villalibre geen hoge torenhoge toppen. In vergelijking met zijn 23-jarige leeftijdsgenoten hinkt hij volgens kenners achterop qua balbehandeling en snelheid van uitvoering. Na verschillende uilteenbeurten aan onder andere Numancia, Valladolid en Lorca probeert hij bij Atletico Bilbao zijn voetbalcarrière op de rails te houden.

Of het legendarische doelpunt en de immense media-aandacht nadien hem in staat stellen om op een niveau hoger te voetballen valt nog af te wachten. Komende zondag kan hij in ieder geval zichzelf opnieuw bewijzen tegen opnieuw… het grote Barcelona dat ongetwijfeld uit is op revanche. 

Het programma van de 21e speeldag:

Vrijdag 29 januari:
Valladolid – Huesca (21h)
 
Zaterdag 30 januari:
Eibar – Sevilla (14u00)
Real Madrid – Levante (16u15)
Valencia – Elche (18u30)
Villarreal – Real Sociedad (21u00)
 
Zondag 31 januari:
Getafe – Deportivo Alaves (14u00)
Cadix – Atlético Madrid (16u15)
Grenada – Celta Vigo (18u30)
Barcelona – Athletic Bilbao (21u00)
 
Maandag 1 februari:
Betis – Osasuna (21u00)

Volg La Liga op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top