Timmert Moeskroen morgen verder aan haar weg naar de top?

Sport |

Dinsdagavond ontvangt Excelsior Moeskroen het grote Anderlecht op Le Canonnier. Met de recente zeven op negen lijkt Moeskroen de motor van de ploeg opnieuw aan de praat te hebben gekregen. Anderlecht, daarentegen, behaalde een minder goed rapport na haar laatste drie wedstrijden: winst, gelijkspel en verlies.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Moeskroen is terug! Dat bewijzen althans de cijfers: ze wonnen tegen Genk, speelden gelijk tegen Waasland-Beveren in een match die ze eigenlijk hadden moeten winnen en legden vorig weekend ook Sint-Truiden over de knie. Dit alles met goed voetbal en voldoende kansen.

Eind oktober 2020 pakten er nochtans donkere wolken boven Le Canonnier: de toenmalige coach Fernando Da Cruz had sinds de start van de competitie nog niet kunnen winnen met zijn ploeg en behaalde amper drie punten. Het bestuur greep in en stelde de 44-jarige Portugees Jorge Simao aan om de boel recht te trekken. Deze ingreep legde het bestuur geen windeieren: Moeskroen behaalde plots weer punten (maar liefst 21 van de 42) en klom op in het klassement.

Degradatiespook

Moeskroen worstelt al enkele seizoenen met het degradatiespook. Bovendien deden de vaak tegenvallende resultaten en het kwakkelend management investeerders afschrikken. Tot deze zomer dan: want toen nam Gerard Lopez, de voormalige voorzitter van Lille OSC, de Henegouwse club over en werd er beterschap beloofd. Te beginnen met vers noord-Frans bloed dat op huurbasis de rangen van Moeskroen kwam versterken. 

Het plan van Lopez viel echter snel in het water: de jongelingen konden aardig ballen maar misten de broodnodige ervaring om op het hoogste niveau wedstrijden af te maken. Moeskroen slaagde er niet in om met haar (te) jonge kern punten te pakken en dat moest veranderen. Het bestuur riep versterking in van Bruno Xadas en Nuno Da Costa: ervaren spelers die het tij moesten helpen keren. Beide voetballers hadden bovendien mentaliteit, kwaliteit en grinta te over. In combinatie met de nieuw aangestelde coach moest de mayonaise eindelijk eens gaan pakken in Henegouwen.

Opklimmen in klassement

Dat gebeurde ook. Het spel werd beter en er werd opnieuw gewonnen op Le Canonnier. Gelukkig voor Moeskroen lieten de andere ploegen uit de onderste regionen van onze pintjescompetitie ook na om punten te pakken. Hierdoor kan Moeskroen haar flauwe seizoensstart nog goedmaken en naar boven beginnen kijken. Het elftal van Simao moet dan wel op hun goede elan verder blijven werken, te beginnen dinsdag tegen Anderlecht. Dat kan lukken, want in sport is alles mogelijk!

Volg het duel tussen Moeskroen en Anderlecht deze dinsdag 26 januari vanaf 21 uur op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports pakket. 

De dienst Proximus Pickx biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u, wanneer u de verschillende wedstrijden bekijkt, met één klik de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Beleef met deze nieuwe functies de heldendaden van je favoriete team zoals nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top