Blessures voor Wuytens en Agyepong; Lommelse nieuwkomers nog niet in de selectie

Sport | Lommel SK start 2021 met een thuiswedstrijd tegen RWDM. De Limburgers maken - ondanks een matige heenronde - nog altijd kans op de tweede plek, maar moeten daarvoor wel vlot uit de startblokken schieten. Die kwieke start moet er wel komen zonder sterkhouder Stijn Wuytens; de verdediger ligt alweer in de lappenmand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Stijn Wuytens werd de transfer naar Lommel nog geen onverdeeld succes. De voormalige verdediger van AZ Alkmaar begon het seizoen met een blessure. Toen hij terug fit was, moest hij dan weer even verplicht langs de kant blijven na een Covidbesmetting bij zijn broer Dries Wuytens. In totaal stond Wuytens in de eerste vijftien wedstrijden van het seizoen amper 8x in de basis.

De verdediger hoopte dat hij in 2021 meer zijn stempel zou kunnen drukken binnen het team, maar ook het nieuwe jaar is in mineur begonnen. Wuytens liep een spierblessure op tijdens de trainingen en zou zo'n vier weken buiten strijd zijn. Ook Thomas Agyepong zit om dezelfde reden in de ziekenboeg. Ook hij liep een spierscheur op en ook hij zou volgens coach Liam Manning een viertal weken langs de kant moeten blijven.

Progressie

Voorts zitten ook Ishak Boussouf, Mohammed Aminu en Caio Roque nog steeds niet in de Lommelse selectie. "Boussouf staat het dichts bij een selectie", vertelde Manning op de persconferentie. "Hij traint weer met de groep en hij doet het goed. Maar we willen niks forceren. Aminu en Roque maakten de voorbije weken progressie en trainen hard om op niveau te komen."

En ook nieuwkomers Koki Saito en Diego Rosa zijn er nog niet bij tegen RWDM. "Saito is nog maar net uit quarantaine en trainde pas laat in de week voor het eerst met de groep mee", aldus Manning. "Maar hij kan sowieso nog niet geselecteerd worden omdat het papierwerk nog niet in orde is. Dat kan nog wel even duren. Rosa landt pas begin volgende week in België. Hij moet dan ook eerst nog in quarantaine en pas nadien zullen we zien hoever hij al staat."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top