Doelman Dmitrovic scoort het eerste doelpunt uit zijn carrière tegen Atletico Madrid

La Liga |

Op de negentiende speeldag in La Liga werd de wedstrijd tussen SD Eibar en Atletico Madrid gewonnen door de Colchoneros (1-2). Toch stond de Baskische club in de twaalfde minuut op voorsprong, na een penalty die werd gescoord door zijn doelman.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Keeper Marko Dmitrovic kon niet voorkomen dat Atletico Madrid zijn ploeg versloeg, maar in de twaalfde minuut maakte hij wel indruk op de Spaanse fans. De Belg Yannick Carrasco maakte een fout in de zestien waarna de scheidsrechter een penalty floot. Het was de doelman van Eibar die achter de bal ging staan en, voorzien van keepershandschoenen, de doelman van de tegenstander Jan Oblak bedroog met een schijnbeweging. De Servische keeper kreeg felicitaties van het hele team omdat hij de score in de wedstrijd kon openen.

Waarom zo'n risico?

Het is niet zeldzaam dat keepers scoren, want ook bij penalty’s aan het einde van het spel moet de keeper soms aan de bak. Maar afgelopen donderdag mocht Dmitrovic al in de twaalfde minuut de verantwoordelijkheid om een penalty binnen te schieten, nemen. Een enorm risico, want wanneer hij er niet in zou slagen om te scoren heeft de tegenstander alle tijd en ruimte om een counter in te zetten richting een leeg doel. Met snelle en efficiënte spelers zoals Carrasco of Luis Suarez is dat risico niet miniem.

Doelman Dmitrovic was zich bewust van dat risico en wist dat er geen ruimte was voor fouten. Met een stevige zwaai knalde hij de bal met zijn linkervoet richting het net. Volgens het Spaanse dagblad Marca lijdt de Baskische club aan een gebrek aan efficiëntie binnen de zestien. Met slechts twee goals op vier strafschoppen werd de gebruikelijke schutter van penalty’s, Edu Expósito, langszij geschoven. Esteban Burgos, die ook vaak strafschoppen neemt, zat op de bank. Na een kleine discussie tussen de spelers en trainer viel de keuze uiteindelijk op de keeper. Volgens Marca is de doelman een fervent schutter die meestal nog lang na afloop van de training oefent op schoten op doel en vrije trappen. 

Het eerste doelpunt van zijn carrière

De 28-jarige Marko Dmitrovic maakte afgelopen donderdag het allereerste doelpunt uit zijn carrière. Hij trainde lang bij Rode Ster uit Belgrado en verhuisde later naar Hongarije en Engeland, voor hij naar Spanje kwam. Hij is de zevende doelman die er in slaagt een punt te scoren in de geschiedenis van de Spaanse competitie. Bovendien is hij de eerste La-Liga-doelman die scoort na een strafschop sinds de goal van Nacho Gonzales van Las Palmas op 3 maart 2002. 

Onthulde Dmitrovic vorige week een van zijn verborgen talenten? Het zou Sevilla FC een plezier moeten doen, want Dmitrovic haalde een transfer naar Sevilla binnen tijdens de wintertransferperiode. Volgens het Spaanse dagblad AS tekende hij een voorlopig contract om aan het einde van zijn contract in juni in te vallen voor Bono, de huidige doelman van de Andalusische club. 

Volg het beste uit La Liga met de tv-optie All Sports van Proximus. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top