Gauthier Mvumbi, de handbalspeler die wordt vergeleken met Shaquille O’Neal

Sport |

Momenteel wordt het Wereldkampioenschap Handbal georganiseerd in Egypte. Hoewel we hier over een nevensport spreken, ging het WK de laatste dagen wel vaker over de tongen dankzij het mooie verhaal van Gaughier Myumbi, een Congolese handbalspeler die dankzij sociale media meteen tot ster werd gekatapulteerd. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het handbalteam van Congo staat door Myumbi in het middelpunt van de belangstelling. De speler is gemakkelijk op te merken op het veld, want hij is net geen twee meter lang en weegt zo’n 137 kilogram. Foto’s over de lichaamsbouw van Myumbi werden duchtig gedeeld op sociale media, net als filmpjes van zijn handbalprestaties. Zijn lichaamsbouw geeft de kijker een verkeerd beeld, want ondanks zijn lengte en gewicht blonk Myumbi uit met 13 goals in 14 pogingen tegen Denemarken, Argentinië en Bahrein. De kwaliteiten van de opvallende speler waren echter onvoldoende om door te stoten, zijn team verloor alle drie de wedstrijden en werd uitgeschakeld.

Maar hoe komt dat nu dat iemand met zo’n zware lichaamsbouw er toch in slaagt om in handbal uit te blinken? Daarvoor moeten we kijken naar de verdediging van de tegenstander. Die heeft het namelijk moeilijker om het gewicht en de kracht van Myumbi tegen te houden wanneer hij zijn aanval inzet rond de 6-meterlijn. 

Een bericht van Shaquille O’Neal

Sommige internetgebruikers maakten al snel de vergelijking tussen Gauthier Myumbi en Shaquille O’Neal, de meervoudige NBA-kampioen van 2,16m en 147 kilogram. O’Neil maakte glorie bij de Lakers en stuurde de Congolese handballer een bericht op Instagram: “Ze zeggen dat jij de ‘Shaq’ van het handbal bent, alles goed?” Sindsdien hadden de twee zelfs een videogesprek. Een enorme blijk van respect voor Myumbi, want Shaq is een zijn grootste idolen. De speler van Dreux in Nationale 2, de vierde divisie van het Franse handbal, maakte gretig gebruik van die populariteitsstorm. Hij werd de afgelopen dagen beduidend meer geïnterviewd!

Mislukt in Créteil

Myumbi werd eerder buitengewerkt bij de Franse ploeg Créteil, waar hij zich niet kon bewijzen en in 2013 moest vertrekken. Hij ging aan de slag als assistent op een school, waarbij hij bleef handballen. “Leef je droom en vecht voor wat je waard bent”, deelde hij op sociale media. Exact wat Myumbi de laatste jaren deed. Hij nam net als zijn team voor het eerst deel aan het Wereldkampioenschap waar ’s werelds beste handbalspelers het tegen elkaar opnemen. Ondanks de uitschakeling in de eerste ronde, is de boodschap die Myumbi en zijn team met deze prestatie brachten, nog zo belangrijk.

Andermaal... In sport is alles mogelijk!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top