One day, one goal: Darren Bent verslaat Liverpool met één van de bizarste goals ooit

Premier League | Sunderland-speler Darren Bent scoorde op 17 oktober 2009 de winning goal tegen Liverpool, met één van de meest bizarre treffers uit de geschiedenis van de Premier League. Hij kreeg daarbij de hulp van... een strandbal. Jawel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de glansrijke 1-0 zege tegen Liverpool scoorde Darren Bent de enige treffer van de partij. En wat voor één. Een grote rode strandbal afkomstig van het Liverpool-vak belandde op het veld. De wind blies de bal pal op de witte lijn van de kleine rechthoek van Liverpool-doelman Pepe Reina. De supporter die de bal op het veld had gegooid zou zijn actie beklagen, want het attribuut kostte The Reds de overwinning.

Bent stond ongedekt in de vijandelijke zestien toen de (voet)bal in zijn richting botste. De Engelse aanvaller kreeg alle vrijheid om uit te halen en nam de bal dan ook meteen op de slof. Het leer week af op de strandbal, waarna het voorbij een verwarde Reina in doel belandde – tot groot jolijt van de thuisfans en Bent zelf. De balende troepen van coach Benitez konden hun ogen niet geloven. Ondanks protest werd de goal goedgekeurd.

Middenmotor

Sunderland eindigde het seizoen in de buik van het klassement, terwijl Liverpool op plaats zeven strandde – een weinig bevredigend resultaat voor The Reds en de slechtste eindpositie sinds 1999. Door een speling van het lot plaatste Liverpool zich toch voor de Europa League: League Cup-winnaar Manchester United en FA Cup-winnaar Chelsea speelden beiden al Europees voetbal, en Portsmouth mocht Europa niet in vanwege financiële problemen.

Begin januari 2011 tekende Bent een contract van 4,5 jaar bij Aston Villa, waar hij 25 keer de weg naar doel zou vinden. Hij scoorde ook vier keer in het truitje van de Engelse nationale ploeg, tussen 2006 en 2011. In juli 2019 hing hij zijn voetbalschoenen aan de haak, op 35-jarige leeftijd.

Hongerig naar meer opmerkelijke doelpunten? Lees dan hier over de bizarre debuutgoal van Javier Hernandez bij Manchester United. Andermaal... In sport is alles mogelijk!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top