Zal Thomas Lemar de match tussen Atlético Madrid en Valencia doen kantelen?

Sport | Als één man die jongste tijd hoge ogen gooit bij Atlético Madrid, is het wel Thomas Lemar. De Fransman verkeert in bloedvorm en neemt zijn team op sleeptouw. Valencia, dat zondag om 21u naar de arena van de Colchoneros afzakt, is gewaarschuwd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lemar kwam in juli 2018 aan in Atlético Madrid, als lid van de gouden generatie van AS Monaco, die in 2017 de halve finales van de Champions League bereikt had. Hij kwam voor een slordige 72 miljoen euro over. De linkerflankspeler werd een gouden toekomst voorgespiegeld. Zijn eerste seizoen in de Spaanse hoofdstad was uitstekend, het volgende een pak minder – zodanig minder dat hij zijn plaats in het basiselftal dreigde te verliezen.
 
Dit seizoen startte de voormalige Monegask zijn seizoen in mineur, waarbij hij tussen bank en basiself pendelde. Maar sinds december staat Lemar steevast in het basiselftal van Diego Simeone. De terugkeer naar zijn hoogste niveau is goed nieuws voor Atlético, dat dit jaar aan een machtsgreep bezig is in La Liga.
 
Speler van de maand
 
Het vormpeil van Lemar is zodanig geëvolueerd dat de vleugelspeler verkozen werd tot speler van de maand december in La Liga. Een mooie onderscheiding voor een speler die van ver kwam. “Hij timmert al lang aan de weg terug, om te tonen wat hij waard is en tot wat hij in staat is”, aldus Diego Simeone tijdens een persmoment over zijn speler. 
 
“De laatste tijd voel ik me zeer goed”, lichtte de Fransman toe in een interview met Mahou, één van de clubsponsors. “Ik voel me bevrijd op het terrein, ik schep weer vreugde in het voetbal en voel me gesteund door mijn ploegmaats.”
 
De koppositie in La Liga verstevigen
 
Net zoals Lemar verkeert Atlético in hoogvorm. De Colchoneros staan op kop van La Liga, met vier punten voorsprong op Real Madrid en twee matchen minder gespeeld. In theorie kan Atlético dus een kloof van tien punten slaan: een aanloop naar de titel?

Eerst zal Atlético komaf moeten maken met Valencia, de tegenstander van deze zondag tijdens de 20ste competitiespeeldag. Heeft Thomas Lemar de sleutel van deze partij in handen? Als hij zijn bloedvorm kan aanhouden, zal hij hoe dan ook een beslissende rol spelen. 
 
Volg de volledige La Liga exclusief op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx
 
Het programma van de 20ste speeldag:

Vrijdag 22 januari
Levante – Valladolid (21u)
 
Zaterdag 23 januari
Huesca – Villarreal (14u)
Sevilla – Cadiz (16u15 op Eleven Sports 3)
Real Sociedad – Betis (18u30 op Eleven Sports 3)
Deportivo Alaves – Real Madrid (21u op Eleven Sports 1)
 
Zondag 24 januari
Osasuna – Grenada (14u)
Elche – Barcelona (16u15 op Eleven Sports 2)
Celta Vigo – Eibar (18u30)
Atlético Madrid – Valencia (21u op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top