Dreigt Racing Genk zijn superspits te verliezen?

Sport |

Racing Genk lijkt niet meer af te stoppen. Dankzij enkele sleutelspelers en ingrepen van coach Van Den Brom lijken de Limburgers goed op weg om play-off 1 te halen. Om helemaal zeker te zijn moeten ze donderdag winnen van AA Gent. Daarvoor rekenen ze op goals van Paul Onuachu. Maar wat brengt de toekomst voor deze superspits?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paul Onuachu is in de vorm van zijn leven. De Nigeriaanse spits van Racing Genk prijkt bovenaan de topschutterstand van de Jupiler Pro League met negentien doelpunten in twintig wedstrijden en strandde op twee plaatsen van de Gouden Schoen. De voormalige spits van het Deense Midtjylland hielp Racing Genk bij zijn moeilijke seizoensstart door steevast belangrijke goals te maken en rust te brengen in het team. Dankzij de goals van Onuachu en de prestaties van onder anderen Theo Bongonda en Junya Ito prijken de Genkies inmiddels op de tweede plaats van onze pintjesleague. 

Ambitieus

Met zijn negentien goals in twintig wedstrijden valt Onuachu ook op in de Europese lijst van topschutters. Enkel de Pool Robert Lewandowski heeft betere cijfers (twee goals extra). Toch zijn heel wat Europese scouts Onuachu's prestaties niet ontgaan en dat is goed nieuws voor een spits die de Jupiler Pro League als opstap beschouwt naar een betere competitie. Racing Genk is dus op zijn hoede.

Onuachu’s ambitie om in een grote competitie te spelen is niets nieuw onder de zon. De bonzen van KRC Genk weten dat maar al te goed. Ze doen er evenwel alles aan om hun sleutelspelers zo lang mogelijk bij zich te houden. Dankzij een contract tot medio 2024 is het dan ook onwaarschijnlijk dat eender welke buitenlandse club Onuachu zal proberen weg te plukken. De opstapclausule is immers niet min en Genk zal zijn superspits niet voor een appel en een ei laten gaan. Zeker nu blijkt dat Onuachu's doublure Cyriel Dessers nog niet op niveau acteert.

Volg het duel tussen Racing Genk en AA Gent komende donderdag om 21u00 op Eleven Pro League, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option.

De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top