De Spaanse pers maakt opnieuw gehakt van Eden Hazard

La Liga |
Onze landgenoot Eden Hazard speelde donderdag 67 minuten in de wedstrijd van Real Madrid tegen Athletic Bilbao in de halve finale van de Supercopa de España. De Spaanse pers was niet te spreken over de partij, die eindigde met een 1-2 nederlaag voor Real Madrid, en vergeleek de Rode Duivel met een "onzichtbare geest".

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als zijn andere collega's van Real Madrid slaagde de Rode Duivel er niet in om het verschil te maken in deze match. Hierdoor is de kans om zich aan te sluiten bij FC Barcelona in de finale helemaal verkeken. Het sportdagblad AS aarzelde niet lang om een schuldige aan te wijzen voor deze uitschakeling: Eden Hazard.
 
Het voorbeeld van Courtois
 
"Hazard is als Casper, het vriendelijke spookje. Hij ziet er ook uit als een spook met de bal aan zijn voet", schreef redacteur Tomas Roncero van de Madrileense sportkrant AS woedend in een opiniestuk. "Als Hazard op het veld staat, speelt Madrid met 10 man. Hopelijk komt hij snel weer op zijn niveau, maar nu zou hij niet mogen spelen in het elftal."
 
Roncero vergelijkt de prestaties van Hazard met zijn eerdere werk op het WK en bij Chelsea. Hij komt tot de duidelijke conclusie dat Hazard geen belangrijke rol meer speelt bij Real Madrid.
 
"Eden heeft geen invloed meer in het spel en is niet in staat om de tegenpartij in het defensief te drukken. Zijn spel is saai en hij voetbalt zo onopvallend dat hij lijkt te verdwijnen op het veld. Zijn speelstijl kan een bedreiging worden voor diens reputatie. De supporters van Real zeggen immers meer en meer dat hij zijn plek bij de ploeg niet meer verdient."
 
De onophoudelijke aanvallen op onze landgenoot weerspiegelen duidelijk de gecompliceerde periode die Thibaut Courtois had meegemaakt toen Keylor Navas vertrok. Hoewel Eden Hazard niet echt afgetoetst wordt aan Cristiano Ronaldo, schuiven sommigen de prijs van zijn transfer naar voren maar ook, meer verrassend, de statistieken van voormalige outcast Gareth Bale.
 
Geduldige Zidane
 
Gelukkig voor Hazard heeft trainer Zidane een engelengeduld. "Hij moet wat zelfvertrouwen herwinnen, een goede wedstrijd spelen, een doelpunt maken...", klinkt het bij de coach. "Zijn prestaties zullen beetje bij beetje verbeteren. We weten wat hij kan, we moeten gewoon wat geduld hebben. Mensen willen natuurlijk de beste versie van Eden zien, maar we moeten het rustig aan doen met hem."
 
Zolang de Franse coach voor de Madrilenen werkt, kan Eden Hazard kalm aan zijn comeback werken. De wereldkampioen heeft moeilijke tijden doorgemaakt en weet dat alleen tijd en werk zijn prestaties kunnen verbeteren. Aan spelplezier, een essentieel element in het optreden van de Rode Duivel, lijkt er bij Hazard geen gebrek te zijn. En zolang hij zich inzet, zullen we blijven geloven dat hij kan terugkeren naar zijn beste niveau. Want Eden Hazard is tenslotte nog maar 30 jaar oud...
 
Volg de volledige La Liga exclusief op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top