Inter – Juve: prestigeduel tussen het kruim der spitsen

Serie A |
De achttiende speeldag van de Serie A levert komende zondag om 20u45 een topaffiche om duimen en vingers bij af te likken: Inter – Juventus, oftewel een duel tussen de nummers 2 en 4 uit het klassement, maar vooral: Romelu Lukaku versus Cristiano Ronaldo – respectievelijk de nummers 2 en 1 uit de topschutterstand van de Serie A. Lukaku en co moeten winnen om in het spoor te blijven van leider AC Milan, terwijl landskampioen Juve met de driepunter blijft aanklampen aan de top.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter zag zijn winning mood op 6 januari afgestopt in Genua: tegen middenmotor Sampdoria verloren de Milanezen – met invaller Lukaku – verrassend met 2-1. Sanchez miste een strafschop in het openingskwartier.
 
Ook landskampioen Juventus beging de afgelopen weken een uitschuiver: op 22 december verloor het in eigen huis met zware 0-3 cijfers van middenmotor Fiorentina, nadat Juan Cuadrado al vroeg in de match rood had gekregen. Begin december verkocht de Oude Dame nog het fiere Barcelona een oplawaai in Camp Nou tijdens de groepsfase van de Champions League: 0-3 werd het toen.

Hongerige spitsen
 
Het zijn schoonheidsfoutjes die ongetwijfeld het gevolg zijn van het helse tempo waarin de wedstrijden elkaar opvolgen. De beste schutters van de Serie A laten het niet aan hun hart komen: Cristiano Ronaldo scoorde 7 keer in 7 matchen sinds 13 december, Lukaku 4 keer in 7 partijen. De Portugese doelpuntenmachine staat aan kop van de topschutterstand met 15 rozen, gevolgd door de Rode Duivel met 12 stuks.
 
De honger bij Big Rom zal groot zijn, want de Belgische killer staat al 2 matchen droog. Maar ook bij CR7 ontbreekt het niet aan motivatie: met zijn doelpunt tegen Sassuolo op de vorige speeldag evenaarde hij het record van de Tsjechische spits Josef Bican van speler die het meest scoorde voor zijn club(s) en zijn land opgeteld. Geen sterveling die eraan twijfelt dat de Portugese superster zo snel mogelijk alleen recordhouder wil worden, en het Stadio Giuseppe Meazza van rivaal Inter zou een waardig decor zijn om die indrukwekkende kaap van 759 goals te overschrijden.

Beste aanval vs. beste verdediging
 
Of Cristiano zijn potentieel record nog wat meer glans zal kunnen geven met een zege in Milaan is echter lang niet zeker. Inter beschikt met speerpunt Lukaku over de beste aanval in de Serie A: met 43 doelpunten heeft de ploeg van Antonio Conte drie stuks meer gescoord dan de op één na best scorende ploeg Atalanta. Met Juventus krijgt Inter dan weer de beste defensie voor de kiezen. De Oude Dame incasseerde tot nu toe 16 tegendoelpunten, en doet daarmee even goed als Hellas Verona en Napoli.

De beste aanval tegen de beste verdediging: het zal gegarandeerd vonken geven. Omarmt CR7 zijn afspraak met de geschiedenis, en kan Lukaku zijn statistieken nog wat opsmukken?

Het programma van de 18de speeldag in de Serie A:
 
Vrijdag 15 januari
SS Lazio – AS Roma (live op Eleven Sports 1 vanaf 20u45)
 
Zaterdag 16 januari
Bologna – Hellas Verona (15u)
Torino – Spezia (18u)
Sampdoria – Udinese (20u45)
 
Zondag 17 januari
Napoli – Fiorentina (live op Eleven Sports vanaf 12u30)
Sassuolo – Parma (15u)
Crotone – Benevento (15u)
Atalanta – Genoa (live op Eleven Sports 1 vanaf 18u)
Inter – Juventus (live op Eleven Sports 1 vanaf 20u45)
 
Maandag 18 januari 
Cagliari – AC Milan (live op Eleven Sports 1 vanaf 20u45)
 
Volg het reilen en zeilen in de Serie A het hele seizoen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top