Smail Prevljak, de Eupense spits die Anderlecht pijn kan doen?

Sport | Eupen behoort niet tot een van de vlotst scorende teams van de Jupiler Pro League. Met 23 gemaakte goals doen enkel Standard en rode lantaarn Moeskroen slechter. Momenteel is de Bosniër Smail Prevljak clubtopschutter bij de Panda’s met zes goals. Anderlecht, de volgende tegenstander van Eupen, weet dus wie er in de gaten moet gehouden worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na drie verliespartijen op een rij mocht Eupen het voorbije weekend nog eens een driepunter vieren. Op bezoek bij Cercle Brugge werd er met 1-2 gewonnen. Man van de wedstrijd werd Smail Prevljak. De Bosniër loste in de 63ste minuut Jonathan Heris af en bedankte zijn invalbeurt met twee goals. Prevljak dikte zo zijn statistieken aan tot zes gemaakte goals, eentje meer dan zijn ploegmaat voorin Julien Ngoy. Samen zijn ze goed voor elf treffers, net niet de helft van alle Eupen-goals.

Dat Eupen zo weinig scoort, mag best een wonder heten. Het team van coach Beñat San José staat bekend om zijn aanvallend spel. Met onder meer regisseur Stef Peeters op het middenveld toont Eupen bij momenten mooi en verzorgd voetbal.

Eupen verliest niet als Prevljak scoort

Prevljak is nu bezig aan zijn eerste, volwaardige seizoen bij Eupen. Vorig jaar was zijn tijd zeer beperkt als huurling van Red Bull Salzburg. Maar in de vijf wedstrijden die hij speelde, maakte hij wel degelijk vier goals. Genoeg om de Duitstalige club te overtuigen hem definitief aan te trekken. Pas op het einde van de maand augustus werd er met Salzburg een akkoord bereikt voor een transferbedrag van twee miljoen euro.

En Prevljak trok in zijn eerste verschijningen de goede lijn gewoon door. Zowel tegen Gent als Antwerp op speeldagen vijf en zes scoorde de Bosniër. Pas op speeldagen 13 en 14 zou hij opnieuw voor doelpunten tekenen, deze keer tegen Standard en Charleroi.

Kort nadien volgde er ook voor Prevljak het bekende covid-verhaal. Na zijn coronabesmetting raakte de spits wat uit het oog van zijn coach. Tegen Genk mocht hij opnieuw starten, maar zonder succes. Bij Cercle moest Prevljak vrede nemen met een plaats op de bank. Maar zijn invalbeurt werd een schot in de roos. Het mag duidelijk zijn, wanneer de Bosniër scoort voor Eupen verliest zijn team niet.

Anderlecht zonder Lokonga

Komend weekend wordt speeldag 20 afgewerkt en mag Eupen het voetbalweekend aan de eigen Kehrweg op gang trappen. De Panda’s krijgen vrijdag Anderlecht over de vloer. Wanneer Eupen zijn dagje heeft, wordt het voor iedere tegenstander in de Jupiler Pro League oppassen. En al zeker tegen een Anderlecht dat al te vaak dit seizoen punten verspeelde.

Eupen en Prevljak kunnen ook profiteren van een niet oninteressant statistiekje bij Anderlecht. Paars-wit pakt namelijk met een schamele 10 op 30 maar moeilijk punten buitenshuis. De laatste uitzege van Anderlecht dateert al van 23 oktober tegen Kortrijk.

Dat Vincent Kompany ook niet zal kunnen rekenen op aanvoerder Sami Lokonga, is best een streep door de rekening. Tegen OH Leuven viel Lokonga namelijk uit met een hamstringblessure.

Blijf alles omtrent de Jupiler Pro League op de voet volgen via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top