Deze spelers zoeken dit kalenderjaar naar meer speeltijd

Sport | De hele maand januari lang krijgen onze clubs de kans om hun rangen te versterken, en zo een stapje dichter te geraken bij hun doelstellingen voor dit seizoen. De transferperiode van deze winter biedt ook kansen voor spelers die weinig tot geen speeltijd kregen bij hun huidige ploegen en hun tijd in de spotlights willen. Proximus Pickx belicht vijf spelers die voor veel teams in de smaak kunnen vallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sebastien Dewaest

De kapitein van het Racing Genk dat in 2018-2019 de titel haalde zag zijn carrière in Limburg een nieuwe wendig krijgen toen Philippe Clement naar Club Brugge verkaste. Centrale verdediger Sebastien Dewaest moest het van Felice Mazzu al snel uitvechten met Colombiaan Carlos Cuesta, en lag daarna helemaal overhoop met coach Hannes Wolf. Na een onenigheid over de richting van de club werd hij naar de Beloftekern verwezen, en de 29-jarige Belg is er nog niet in geslaagd om weer naar de eerste ploeg terug te keren, niet onder Jess Thorup, noch met John van den Brom aan het stuur. Zijn ambities zouden wel eens ver buiten België kunnen liggen.

Didier Lamkel Zé

Didier Lamkel Zé is ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke spelers van ons kampioenschap. In het shirt van Antwerp toonde de Kameroener meer dan eens zijn vermogen om op de flank het verschil te maken, zowel tegen de kleinere ploegen als tegen de grootste namen van de Jupiler Pro League. Jammer genoeg maakte hij niet altijd een even mooie beurt. Of het nu met zijn medespelers, zijn trainer, zijn tegenstander of de rivaliserende supportersclans is: hij weet altijd wel op een negatieve manier op te vallen. Ivan Leko stuurde hem bij zijn aankomst in Antwerpen zelfs meteen naar de bank. De 24-jarige vleugelspeler wil zijn tijd bij de Great Old niet onnodig verlengen en het spelplezier terugvinden. Zelf wil hij graag naar Panathinaikos verkassen, waar hij herenigd zou worden met ex-coach László Bölöni, maar Antwerp ligt dwars in de onderhandelingen. De kans dat een van de meest kleurrijke figuren in ons voetbal in België zal blijven, is best klein.

Michael Krmencík

Hij moest de grote goalgetter worden die Philippe Clement zocht. Voor meer dan 6 miljoen kwam hij in januari 2020 over van Viktoria Pilsen, maar Michael Krmencík kon nooit echt zijn stempel drukken op het Venetië van het Noorden. Ondanks een indrukwekkend gewichtsverlies van 8 kilo liet de Tsjechische spits amper drie goals en drie assists optekenen in 19 wedstrijden voor Club Brugge. Door de komst van Bas Dost is de 27-jarige spits nu bij blauw-zwart amper derde of zelfs vierde keuze in de aanvalslinie. Die toestand doet hem mogelijk inzien dat het tijd is om te vertrekken en volgens geruchten zou hij wel eens naar PAOK Saloniki kunnen verkassen. Bij voorkeur op uitleenbasis dan.

Gaëtan Hendrickx

Op 27 december zat Gaëtan Hendrickx al voor de 34ste match op rij aan de bank genageld bij Sporting Charleroi. De 25-jarige verdedigende middenvelder stond sinds 18 september niet één minuut op het veld. Erger nog, het is van 9 november 2019 geleden dat hij bij de Zebra’s nog eens aan de aftrap stond. Onder leiding van Felice Mazzu was hij nog een sleutelspeler, maar hij slaagde er nooit in om Karim Belhocine te overtuigen. De situatie is waarschijnlijk onhoudbaar voor de speler uit Braine-l’Alleud, dus hij kan maar beter van de transferperiode profiteren om elders speelminuten te pakken. Sinds enkele maanden wordt er gefluisterd dat Union interesse heeft in hem. Daar heet de huidige trainer… Felice Mazzu.

Peter Žulj

“Ik zie dingen die de anderen niet zien.” Die intussen beroemde uitspraak uitte Peter Žulj bij zijn aankomst in Anderlecht en leverde wat hoongelach op bij volgers van de Jupiler Pro League. Hij was erop gebrand om de beste speler in het Belgische kampioenschap te worden, nadat hij die titel in Oostenrijk kreeg. Maar jammer genoeg voor hem slaagde hij er nooit in om helemaal met onze competitie aan te knopen. Hij beschikt over een sterke linkervoet, maar zijn tragere tempo en zijn gebrek aan creativiteit weerhouden hem ervan om uit te blinken in de ploeg die hem nochtans (te?) veel vertrouwen schonk. De middenvelder maakt momenteel geen deel meer uit van de plannen van coach Vincent Kompany en komt zelfs niet meer voor in de selectie. Een terugkeer naar zijn thuisland, waar hij altijd een enorme populariteit heeft genoten, kan zijn imago misschien nog redden.
 
Deze spelers staan ook aan de zijlijn: Obbi Oulare, Felipe Avenatti (Standard), Ognjen Vranjes, Bubacar Sanneh, Zakaria Bakkali (Anderlecht), Zinho Gano (Genk)…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top