Premier League-clubs maken zich klaar voor de FA Cup

FA Cup | De oudste voetbalcompetitie, de FA Cup (opgericht in 1871), gaat een nieuwe fase in. Vanaf aanstaande vrijdag, 8 januari, start de derde ronde, waaraan de Premier League-teams deelnemen. Het zijn Aston Villa en Liverpool die het startschot geven. In Engeland spreekt men vaak van "de magie van de beker". Dat komt omdat de FA Cup vaak veel verrassingen bevat. Ook dit jaar vallen enkele verrassingen niet uit te sluiten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De ploegen uit de Premier League zijn dus aan zet. Met Aston Villa-Liverpool (vanaf 20u45 op Eleven Sports 2) is de eerste wedstrijd meteen een klepper. In de competitie werd het onlangs nog 7-2 voor Villa, dus Liverpool aast op revanche.

Kabasele tegen Manchester United

Watford, de club van Chistian Kabasele (ex-KRC Genk), degradeerde vorig seizoen uit de Premier League en is gelukkig dat het nog eens tegen een Engelse topclub mag aantreden. Zij trekken zaterdag, 9 januari, naar Old Trafford om er Manchester United partij te geven (vanaf 21u op Eleven Sports 2). Dat is een prestigieuze wedstrijd voor Watford, aangezien Man Utd dit seizoen weer meespeelt voor de prijzen.

Het is wel nog koffiedik kijken of Ole Gunnar Solskjaer in deze drukke tijden zijn beste team zal opstellen. De Noorse coach wil echter de goede vorm van zijn ploeg behouden en Man Utd kan alle succes gebruiken na enkele moeilijke jaren.

Tottenham treft amateurclub

De meest verrassende wedstrijd om naar te kijken is ongetwijfeld het duel tussen Marine FC en Tottenham. De kans is groot dat de Spurs deze ronde zonder problemen zullen doorstaan, en niet voor niets: Marine FC is een ploeg uit de achtste divisie!

Marin is een amateurclub en het team zal daarom een droomwedstrijd hebben om José Mourinho & co te verwelkomen in hun kleine stadion met 3.185 zitplaatsen. Ze dromen van een stunt en in de FA Cup is alles mogelijk. De kans is groot dat Tottenham zijn sterkhouders rust geeft en dan is het altijd opletten geblazen voor de favoriet.

Live wedstrijden Round 3:

Vrijdag 8/1
Aston Villa - Liverpool (20u45 op Eleven Sports 2)

Zaterdag 9/1
Arsenal - Newcastle (18u30 op Eleven Sports 2)
Manchester United - Watford (21u op Eleven Sports 2)

Zondag 10/1
Manchester CIty - Birmingham (14u30 op Eleven Sports 1)
Marine - Tottenham (18u op Eleven Sports 1)

Maandag 11/1
Stockport - West Ham (21u op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top