De onverzettelijke Atlético-defensie

Sport | Met slechts 5 tegendoelpunten sinds het begin van het kampioenschap mag Atlético Madrid pronken met de beste defensie in La Liga. Op die manier speelt de defensieve stabiliteit een belangrijke rol in de koppositie van Los Colchoneros.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vaak wordt gezegd dat de aanval de beste verdeding is, maar voor Atlético Madrid zou wel eens kunnen gelden dat de verdediging de beste aanval is. Sinds het begin van het kampioenschap straalt de afweergordel een onverzettelijkheid uit. Jan Oblak heeft dan ook nog maar vijf tegendoelpunten moeten toestaan.
 
Vijf tegendoelpunten in veertien wedstrijden is het indrukwekkende verdict. En dan te weten dat ze nog twee treffers moesten incasseren tegen Real Madrid. Tussen de openingswedstrijd op 27 september en de 6-1 zege tegen Granada slaagden enkel Osasuna en Elche erin om de ijzersterke Madrileense defensie te verschalken.
 
Een perfect op elkaar ingespeelde 3-5-2
 
Om tot dit resultaat te komen, pakt Diego Simeone uit met een uitgekiende 3-5-2-opstelling. De centrale as wordt gevormd door Hermoso, Felipe en Savic terwijl Carrasco en Vrsaljko respectievelijk de linker- en de rechterflank voor hun rekening nemen.
 
Het Atlético Madrid van Simeone heeft de reputatie een verbeten ploeg te zijn en die kwaliteiten worden door alle spelers op het veld uitgedragen om zo de tegenstrever ervan te verhinderen tot veel kansen te komen. En indien de tegenstander er toch zou in slagen om door de defensie te glijden dan staat Oblak vaak pal.
 
Ook offensief sterk
 
De ploeg mag dan wel defensief als een huis staan, ook in het aanvallende compartiment staan ze meer dan hun mannetje. Met 27 gemaakte doelpunten prijkt Atlético op een mooie podiumplaats aan de zijde van Barcelona en Real Madrid.
 
Met acht treffers in elf wedstrijden heeft Luis Suarez zijn gedwongen vertrek bij Barcelona snel verteerd. Bovendien is hij erin geslaagd om Diego Costa in geen tijd te doen vergeten. Die ontbond zijn contract onlangs zelfs in onderling overleg. Met Joao Felix en Marcos Llorente beschikken de Colchoneros bovendien over nog twee spelers die gemakkelijk de weg naar doel vinden. Beiden waren reeds goed voor 5 treffers dit seizoen.
 
Met Athletic Bilbao treffen de troepen van Simeone zaterdag een ploeg die makkelijk goals slikt en zelf moeilijk tot scoren komt. De kansen zijn dus niet gering dat Atlético Madrid haar opmars in La Liga kan voortzetten en dat Oblak er nog een clean sheet aan toevoegt.
 
Volg La Liga het hele seizoen lang op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
De volledige kalender van de 18de speeldag:
 
Vrijdag 08/01:
Celta de Vigo - Villarreal (21u)
 
Zaterdag 09/01:
Sevilla – Real Sociedad (14u op Eleven Sports 1)
Atlético Madrid – Athletic Bilbao (16u15 op Elevens Sports 1)
Granada – Barcelona (18u30 op Elevens Sports 1)
Osasuna – Real Madrid (21u op Eleven Sports 1)
 
Zondag 10/01:
Levante – Eibar (14u)
Cadiz – Deportivo Alavès (16u15)
Elche – Getafe (18u30)
Real Valladolid – Valencia (21u)
 
Maandag 11/01:
Huesca - Betis (21u)
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top