Sassuolo blijft iedereen verbazen

Sport | De afgelopen twee seizoenen liet Atalanta Bergamo de Italiaanse voetbalharten sneller slaan. Dit seizoen is het echter Sassuolo dat alles en iedereen verrast. De club uit Emilia Romagna ligt momenteel zelfs op koers voor een plaats in de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waar eindigt het sprookje van Sassuolo? Dat is de vraag die op de lippen van vele volgers van het Italiaanse voetbal brandt. De club eindigde in 2016 op een knappe 6de plaats met Europa League-voetbal (onder meer tegen Racing Genk) als gevolg, maar gleed daarna terug naar de 12de plaats. De jaren nadien werd er echter opnieuw gestaag gebouwd aan de weg hogerop: 11de in 2018 en 2019, 8ste in 2020 en momenteel zesde op twee punten van de top vier.

Sassuolo is dan ook onmiskenbaar de revelatie van het seizoensbegin met een plaats voor topclubs als Juventus, Lazio, Atalanta en Napoli. Dat doet zelfs al dromen van een kwalificatie voor de Champions League, al is het seizoen natuurlijk nog lang.

Genoa is haalbare kaart

Op 6 januari krijgt Sassuolo een uitgelezen kans om de droom levende te houden. De troepen van Roberto De Zerbi ontvangen met Genoa een ploeg in vieze papieren. Il Grifone prijken op een troosteloze 18de plaats met amper twee gewonnen wedstrijden.

Ook al sloten ze 2020 op een mooie manier af met een driepunter op Spezia, toch blijft de toekomst somber ogen. De toekomst en vorm van beide clubs lijkt dan ook diametraal tegenover elkaar te staan. Aan Sassuolo om daar optimaal van te profiteren en zo hun wagonnetje te blijven aanhaken bij de top van het klassement.

Berardi en Caputo laten de club dromen

De supporters en de club kunnen rekenen op twee spelers om hun droom werkelijkheid te doen worden: Domenico Berardi en Francesco Caputo. Beide heren hebben respectievelijk 7 en 6 treffers achter hun naam staan, waardoor ze samen goed zijn voor 50% van alle doelpunten van de club.

De 33-jarige Caputo is een echte goaltjesdief. Vorig jaar speelde hij met zijn 21 doelpunten ook al een belangrijke rol in het goede seizoen van zijn ploeg. Berardi was op zijn beurt dan weer betrokken bij 24 doelpunten, met 14 goals en 10 assists. De rechtervleugel is dan ook de ster van de ploeg.

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van de 16de speeldag in de Serie A:

Woensdag 6 januari:

  • Cagliari – Benevento (12u30)
  • Bologna – Udinese (15u)
  • Lazio – Fiorentina (15u op Eleven Sports 2)
  • Crotone – Roma (15u)
  • Sampdoria – Inter (15u op Eleven Sports 1)
  • Atalanta – Parma (15u)
  • Torino – Hellas Verona (15u)
  • Sassuolo – Genoa (15u)
  • Napoli – Spezia (18u op Eleven Sports 1)
  • Milan – Juventus (20u45 op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top