Christian Brüls verlaat promotiegevecht met Westerlo voor degradatiestrijd met STVV

Sport | Christian Brüls zal na nieuwjaar niet meer te zien zijn in de D1B Pro League. De spelverdeler van KVC Westerlo ruilt het Kuipje in voor een JPL-avontuur op Stayen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volgens de Oost-Belgische media zou de 32-jarige middenvelder woensdag een contract voor 2,5 seizoenen getekend hebben bij STVV. De Limburgers zouden ook een transferbedrag van 300.000 euro neergeteld hebben voor de regisseur van KVC Westerlo.

Bij STVV moet Brüls mee gaan strijden tegen de degradatie. De Truienaars wonnen woensdagavond wel met 1-0 van Beerschot VA, maar bengelen toch nog altijd mee onderin het klassement. Peter Maes en co hebben momenteel drie punten meer dan rode lantaarn Moeskroen en twee punten meer dan de voorlopige barragist, Cercle Brugge.

Brüls wilde afgelopen zomer al graag terug naar de JPL, maar die deal ging toen niet door. De Oost-Belg had wat moeite om zich opnieuw op Westerlo te richten, maar eens de blik weer op scherp stond was hij met zijn creativiteit en vista alweer van levensbelang voor Bob Peeters en co. Onder impuls van Brüls konden de Kempenaars zich weer in de strijd om de tweede plaats mengen, maar nu verkiest Brüls dus toch de degradatiestrijd in 1A boven de promotiestrijd in 1B.

De deal werd nog niet officieel bevestigd door STVV of KVC Westerlo. Dat zal wellicht later vandaag nog gebeuren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top