Raakt Anderlecht stilaan op toerental?

Jupiler Pro League | Het eerste luik van de voetbaljaargang 2020-2021 zit erop. Of de huidige top 4 ook op het einde van het seizoen de felbegeerde eerste vier posities zal innemen, is koffiedik kijken. Maar in tegenstelling tot aan het begin van het seizoen, zou het niet echt verwonderen als Anderlecht daar ook na 34 speeldagen nog staat te pronken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dankzij een 2-0 overwinning tegen een door corona fel verzwakt Beerschot staat Anderlecht voor het eerst dit seizoen in de top 4. Een belangrijk gegeven, aangezien aan het einde van de reguliere competitie de top 4 in de mini-playoffs mag strijden voor de titel en de Europese plaatsjes.

Omwille van de financiële malaise bij paars-wit zou de Europese kassa meer dan welkom zijn om de verliezen aan te zuiveren en misschien wel enkele goudhaantjes langer te kunnen houden. Zeker na twee seizoenen zonder Europees voetbal. Want laat het duidelijk zijn, het is niet enkel en alleen omwille van de voetbalvisie van Vincent Kompany dat de jeugd volop kansen krijgt...

Nmecha neemt Anderlecht bij de hand

In de opmars naar de hoogste regionen van de ranking mag Anderlecht een kaars branden voor zijn spits Lukas Nmecha. De Anderlecht-huurling vond in 16 wedstrijden reeds 10 keer de weg naar doel en toont zich ook vanop de penaltystip koelbloedig (in het verleden toch een euvel in het Lotto Park).

Na het sterke seizoensbegin van Landry Dimata, dat hem zelfs een selectie voor de Rode Duivels opleverde, nam de Manchester City-huurling al snel de spitspositie over. Met succes, want Nmecha zit als enige reeds in de dubbele cijfers. Als je weet dat Jérémy Doku, die paars-wit begin oktober inruilde voor Stade Rennes nog steeds op twee staat (2 goals en 4 assists) dan vertelt dat genoeg welke leemte een eventueel euvel bij Nmecha zou achterlaten...

Wat na nieuwjaar?

Maar ook in de as van de ploeg heeft Kompany stilaan zijn type-elftal gevonden. En dat mag ook wel, want Vince the Prince testte reeds liefst 30 spelers uit - meer dan het totaal aantal kernspelers van ettelijke eersteklassers. Met Hendrik Van Crombrugge (en zijn vervanger Timon Wellenreuther) staat er een stevige doelman, met voor zich met Hannes Delcroix en Matt Miazga twee meer dan degelijke verdedigers. Op het middenveld vullen Albert Sambi Lokonga en Josh Cullen elkaar goed aan.

De hamvraag is echter wat er tijdens de wintertransferperiode zoal staat te gebeuren. De kans is groot dat Percy Tau een ticketje retour naar Brighton & Hove Albion boekt en de clubkas laat het aantrekken van een vervanger niet meteen toe. Dit terwijl andere topploegen zoals Antwerp en KAA Gent wel diep in de buidel kunnen tasten om eventuele versterking binnen te halen. En zo is de hamvraag of Anderlecht op het einde van het seizoen nog steeds in de top 4 zal prijken...

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top