Drukke agenda bij La Liga op jaareinde

La Liga |

Waar sommige kampioenschappen aan het einde van het jaar even de pauzeknop indrukken, is dit niet het geval in La Liga waar zelfs op 31 december wordt gevoetbald. De 16e speeldag biedt geen spectaculaire agenda, maar zou de leidende teams een grotere voorsprong kunnen geven.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sommige Spanjaarden hebben recht op een wedstrijd van hun team voordat ze oudejaarsavond vieren. In La Liga is er inderdaad geen eindejaarswapenstilstand en dit seizoen staan er zelfs verschillende wedstrijden op het programma van 31 december.

De 16e speeldag wordt er een waarbij de grote ploegen het voornamelijk opnemen tegen lager geklasseerde teams, zoals Real Madrid, 2e, die Elche, 16e, zal uitdagen.

Echt in uitstekende vorm

De mannen van Zinedine Zidane eindigen het jaar als een kanonskogel. Courtois, Hazard en companen hebben 5 opeenvolgende competitie-overwinningen geboekt en dat kunnen er al snel nog meer worden…

Elche riskeert daarom levend opgegeten te worden door de Merengues. Met een reeks van 5 wedstrijden zonder overwinning, staat het vertrouwen niet echt aan de kant van de ploeg uit de provincie Alicante. Ze zullen alles moeten geven om het verweer van Madrid aan te kunnen.

Sociedad moet het noodlot afweren

Aan de top van het klasseent blijft Sociedad al een tijdje terrein verliezen. De ploeg van Adnan Januzaj wint niet langer en ziet daardoor de twee Madrid-clubs aan de top van het klassement verder uitlopen. Atlético staat 6 punten voor en speelde drie games minder, terwijl Real, ook 6 punten voor, slechts één spel minder heeft gespeeld.

Als ze Europees willen blijven spelen, heeft het Baskische team er dan ook alle belang bij om een einde te maken aan hun arme reeks van 6 wedstrijden zonder overwinning in de competitie, zelfs 9 wedstrijden als je rekening houdt met de Europese wedstrijden. Kan het einde van het jaar de ideale gelegenheid vormen om opnieuw te beginnen en vertrouwen te tanken voor 2021? 

Volg La Liga het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma van de zestiende speeldag:

Dinsdag 29/12
Sevilla - Villarreal (17u)
Barcelona - Eibar (19u15)
Levante - Betis (21u30)
Cadiz - Valladolid (21u30)

Woensdag 30/12
Granada - Valencia (17u)
Atlético Madrid - Getafe (19u15)
Celta Vigo - Huesca (21u30)
Elche - Real Madrid (21u30)

Donderdag 31/12
Atheltic Bilbao - Real Sociedad (14u)
Osasuna - Deportivo Alaves (16u15)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top