Schalke 04 wil het extra goed doen in de Bundesliga

Sport | De Bundesliga wordt dit weekend hervat. Na een wapenstilstand van tien dagen zullen de Duitse clubs weer op het veld staan. We hopen alvast dat 2021 beter wordt voor Schalke 04.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dit weekend ligt de Bundesliga weer op de rails. Clubs en spelers hebben hun batterijen kunnen opladen tijdens de pauze en kijken uit naar een succesvolle start in 2021. Een goede start van het nieuwe jaar zal voor iedereen heel belangrijk zijn.
 
Maar als er één club is die het extra belangrijk vindt om het jaar zo goed mogelijk te beginnen, dan is het Schalke 04. De club aan de Ruhr heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Meer nog, in heel 2020 wonnen de Königsblauen slechts één wedstrijd. Dat was op 17 januari tegen Borussia Mönchengladbach. Deze zaterdag reist de club van Benito Raman af naar Hertha Berlijn. De laatste overwinning van Benito Raman zonder S04 is al geleden van 19 november 2019.
 
Spektakel
 
Deze 14de speeldag in het kampioenschap brengt ons een onevenwichtig duel, althans op papier. Bayern München, nummer 1, neemt het zondag op tegen Mainz 05, nummer 17. Met gemiddeld 3 gescoorde doelpunten per wedstrijd dreigt de Beierse club op de tenen van de tegenstanders te trappen, die gemiddeld 2 doelpunten per wedstrijd toegeven. Een spektakel in zicht?
 
Ook de wedstrijd tussen Wolfsburg en Dortmund zou voor spektakel kunnen zorgen. Beide teams hebben maar 2 punten verschil. Wolfsburg zal 2021 willen starten zoals het 2020 afgesloten heeft: met een overwinning. Dortmund wil dan weer het slechte einde van het jaar goed maken door te knallen in begin 2021.  
 
Zet Union Berlin zijn koers verder?
 
Union Berlin is met een zesde plaats een beetje de grote verrassing van dit seizoen van de Bundesliga. De Berlijners eindigden 2020 op drie wedstrijden zonder nederlaag, waaronder één winst. Tegen Werder Bremen hebben ze een goede kans om alle drie de punten te pakken en zo het duel tussen Wolfsburg en Dortmund aan te grijpen om dichter bij de Europese plaatsen te komen.
 
Ook de wedstrijd tussen Stuttgart en Leipzig zullen we nauwlettend in de gaten houden. De Red Bull club zal ernaar streven om onder de marge van tien tegendoelpunten te blijven en zo de beste verdediging in de Bundesliga te zijn.

Volg de Bundesliga gedurende het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Het programma van de 14de speeldag

Zaterdag


Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach (15u30)
Köln - Augsburg (15u30)
Hoffenheim - Freiburg (15u30)
Werder Bremen - Union Berlin (15u30)
Eintracht Frankfurt - Bayer 04 Leverkusen (15u30)
Hertha Berlin – Schalke 04 (18u30)
Stuttgart – RB Leipzig (20u30)

Zondag

Dortmund - Wolfsburg (15u30)
Bayern München - Mainz 05 (18u00)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top