Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Jens Naessens (Antwerp, Westerlo & Roeselare)

Challenger Pro League | De voorbije jaren zijn er heel wat spelers geweest die een goede indruk maakten in 1B en dan via een buitenlandse transfer stillatjes aan van de Belgische radar verdwenen. De winterstop leek ons een gepast moment om eens even na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden/jaren vanaf hebben gebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vandaag tracken we de whereabouts van Jens Naessens. De aanvaller was tussen 2017 en 2020 een vaste klant in de Proximus League en speelde meer dan 75 wedstrijden voor KVC Westerlo en KSV Roeselare. In 2015-2016 proefde hij ook nog even van de Proximus League toen hij 6x op het veld stond voor R. Antwerp FC.

Bella Italia

Afgelopen zomer kwam er een abrupt einde aan het 1B-avontuur van Naessens. De aanvaller was één van de gedupeerden van het faillissement van KSV Roeselare en moest plots op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mede door Covid-19 was dat geen sinecure, maar toen het Italiaanse Foggia begin oktober wel interesse bleek te hebben in de goaltjesdief, was de zaak snel beklonken.

Naessens ging zo op 29-jarige leeftijd voor het eerst op buitenlandse avontuur, maar de verhuis naar de Italiaanse Serie C-club draaide uit op een fiasco. In zijn derde wedstrijd scheurde Naessens zijn achillespees waardoor de spits meteen een kruis mocht maken over de rest van het seizoen. “Afgelopen woensdag in een wedstrijd viel ik plots neer met heel veel pijn", vertelde Naessens via social media. "Ik wist niet wat er gebeurde. Van het veld wandelen lukte niet meer. 24 uur later viel het zwaar verdict… gescheurde achillespees. Mijn seizoen zit er al op. Net op het moment mijn seizoen eigenlijk begon."

Finito

Brute pech dus voor de blessuregevoelige Naessens, die enkele weken later nog een tweede bittere pil moest slikken... Op 1 december maakte Foggia namelijk bekend dat het een einde maakte aan de deal met onze landgenoot. De spits zou wel financieel gecompenseerd worden, maar de Italiaanse droom van de Oost-Vlamingen is dus een kortstondige nachtmerrie geworden.

Sinds enkele weken zit Naessens dus opnieuw zonder club én moet hij nog zeker tot het volgende voorjaar revalideren van zijn zware blessure.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top