Ex-1B'er zkt club: dit niet onaardige 1B-elftal zit nog steeds zonder club

Sport | Afgelopen zomer vielen heel wat 1B-spelers plots zonder club. De ene kreeg te kampen met de financiële problemen van zijn team (Lokeren, Roeselare), de andere moest inzien dat de beloftes van zijn bestuur uiteindelijk niet nageleefd werden (Virton) en bij anderen bleek het voetbalhuwelijk gewoon geen lang leven beschoren. Anderen kregen recent nog maar te horen dat ze beter elders onderdak gaan zoeken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hierdoor kwamen er plots heel wat spelers op de markt. Het gros van hen vond inmiddels opnieuw onderdak, maar voor sommigen is er tot op heden nog altijd geen licht aan het einde van de tunnel. Deze ex-1B'ers zoeken nog steeds naar een club.

Doelman

Voor Darren Keet leek er geen vuiltje aan de lucht toen hij met OHL naar 1A promoveerde. Maar door de komst van Iversen en Romo werd de Zuid-Afrikaan plots gedegradeerd tot derde doelman. De nieuwe coach - Marc Brys - vertelde hem dat hij kon vertrekken als hij dat zelf wilde en Keet ging daarop in. Tot op heden vond de meervoudige international nog geen nieuwe uitdaging. Ook Enzo D'Alberto (Union SG) en Jesse Bertrams (Lommel) zitten nog steeds zonder club.

Rechtsachter

Normaliter zouden we Laurens Paulussen in de basis zetten. De ervaren flankverdediger werd afgelopen zomer bedankt voor niet al te veel bewezen diensten (7 wedstrijden) bij Lommel en zoekt sindsdien naar een nieuwe uitdaging. Maar door de recente breuk van Union en Federico Vega krijgt de voormalige 'Rechtsachter van het Seizoen' toch de voorkeur op de rechterfllankpositie.

Centrale verdedigers

Met Jelle Van Damme kunnen we hier een grote naam neerzetten. De voormalige Rode Duivel vond - ondanks heel wat aanbiedingen - nog steeds geen nieuwe club na het fiasco bij Sporting Lokeren. Als compagnon moeten we in de (imposante) figuur van Stelvio Cruz een centrale middenvelder een rijtje naar achter schijven. De Angolees zit sinds kort zonder club nadat RWDM hem zijn spelersvrijheid terug gaf.

Linksachter

Op de linksachter kunnen we ook een ervaren ex-speler van Sporting Lokeren zetten. Jimmy De Jonghe leek een mooie carrière uit te bouwen via Beerschot, maar belandde dan vorig seizoen toch op Daknam. Zoals iedereen wel weet liep het daar helemaal mis en zit de carrière van De Jonghe nu helemaal in het slop. Een jammere zaak voor een nog steeds maar 28-jarige speler met bijna 100 1B-duels in de benen.

Centrale middenveld (driehoek)

Op ons centrale middenveld maken Ricardo Ippel, Arnold Mvuemba en Guillaume De Schryver de dienst uit. Ippel was jarenlang een gevestigde waarde bij het Nederlandse MVV, maar kon bij Lommel nooit de verwachtingen helemaal inlossen. Mvuemba voetbalde jaren op topniveau (Portsmouth, Rennes, Lyon) en kwam vorig seizoen excelleren op Schiervelde. De Congolees behoorde ondanks zijn rijpere leeftijd (nu 35) bijna wekelijks tot de uitblinkers, maar werd mee verrast door het fiasco bij Roeselare. De Schryver kwam zowel bij Cercle als bij Westerlo stevig aan het venster pieper, maar kon uiteindelijk toch nog niet doorbreken. De nog altijd maar 24-jarige middenvelder speelde toch al meer dan 40 1B-duels. Ook Chris Philipps (Lommel) en Hamadou Traoré (Union) zijn nog clubloos.

Rechtsbuiten

De offensieve rechterflankpositie is voor Nils Bouekou. De 25-jarige Fransman kwam de voorbije seizoenen net iets te kort voor een basisplek bij Union en kreeg dan ook geen contractverlenging. Ook Beka Vachiberadze (Lommel) en Mehdi Lazaar (Virton) hopen op een transfer als nieuwjaarscadeau.

Linksbuiten

Op de linksbuiten vinden we misschien wel de grootste verrassing van allemaal: Clément Couturier. De Fransman was vorig seizoen één van de sterkhouders bij Virton en leek op weg naar een mooie transfer. Maar door allerlei omstandigheden gingen transfers naar Frankrijk, Polen en Roemenië uiteindelijk toch niet door. Al is de transfer naar Arges Pitesti (waar ook ex-ploegmaats Anguilli en Vanzo actief zijn) nog steeds niet helemaal van de baan volgens de laatste berichten.

Centrumspits

Als centrale aanvaller opteren we voor Mohamed Soumaré. De Guinese Belg kan op zowat alle offensieve posities uit de voeten en speelde vorig seizoen bij Virton een meer dan degelijk seizoen. Maar ook hij werd koud gepakt door de aanhoudende perikelen bij de Gaumeploeg en wacht nog steeds op een nieuwe club. Ook Florent Stévance (Seraing), Mustapha Hadji (Virton) en Chad Letts (Union) speelden hun laatste minuten vorig seizoen in de Proximus League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top