Abdoulaye Seck, de rots in de branding bij een zwalpend Antwerp

Sport | Royal FC Antwerp vertoeft momenteel in een wat mindere periode. In de afgelopen vier duels werd er slechts één keer gewonnen en drie keer verloren. In deze vormcrisis lijken er toch minder problemen te zijn bij één iemand: Abdoulaye Seck.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie speelde dit seizoen bij Antwerp al het meest, competitie en Europees samengeteld? Faris Haroun, Ritchie De Laet of Lior Refaelov horen we jullie luidop denken. Toch is geen van deze namen correct. Met 1.962 minuten staat de Senegalese verdediger Abdoulaye Seck op één. Wie dit voor aanvang van de competitie durfde voorspellen, zou vreemd aangekeken worden.

Velen stelden zich dan ook de vraag of Seck nog een sterkhouder zou zijn bij de komst van Ivan Leko als coach, die zorgde voor een gigantische stijlbreuk met het lage blok van voorganger Laszlo Bölöni. Het antwoord is dus volmondig ja. Seck wint heel wat van zijn defensieve duels, ook kopduels worden amper verloren door de stevige Senegalees. Het blok graniet dat hij is, combineert hij dan ook nog eens met sterke leiderscapaciteiten. Zo vervult hij een prominente rol in de kleedkamer.

Heroplevend Charleroi komt over de vloer

Dat Antwerp een sterke leidersfiguur nodig heeft, tonen de resultaten van het moment. Na een bijzonder drukke periode met afwisselend Europees en competitievoetbal hebben ze bij Antwerp eindelijk nog eens een hele week de tijd om zich voor te bereiden op de volgende speeldag.

De rust zal welgekomen zijn, want de tegenstander zondag wordt niet van de minste. In de eigen Bosuil komt namelijk Charleroi langs voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in de Jupiler Pro League.

De Zebra’s zijn na een mindere periode in oktober en november weer goed op dreef. In de drie voorbije duels werd er telkens gewonnen. Sint-Truiden, Anderlecht en Cercle Brugge gingen achtereenvolgens voor de bijl. Hierdoor klom Charleroi opnieuw naar de derde plaats in het klassement. Antwerp telt momenteel vijf punten minder dan de Henegouwers. Een extra verlies zou wel eens pijnlijk kunnen zijn met het oog op de play-offs. Bij Antwerp rekenen ze er namelijk op om minstens in de top vier te eindigen.

Leuk weerzien voor Benavente

De komst van Charleroi naar het Bosuilstadion wordt een speciale ontmoeting voor Cristian Benavente. Na een succesvolle periode van drie jaar bij Charleroi verliet de Peruviaan in 2019 namelijk Mambourg. Hij trok naar het Egyptische Pyramids FC, een transfer die niet meteen op succes uitdraaide. Zo speelde Benavente geen enkele minuut voor de club, ook een uitleenbeurt aan het Franse Nantes bleek geen topmoment uit zijn carrière.

Begin oktober raakte vervolgens bekend dat Antwerp hem terug naar de Belgische competitie haalde. Hij wordt gehuurd van Pyraymids FC, met een aankoopoptie. Dat de weg nog lang is om zijn oude vorm terug te pakken, merkt nu ook Ivan Leko. In de competitie waren zijn minuten vrij beperkt tot nu toe. In de Europa League kreeg hij steevast in alle wedstrijden zijn speeltijd. De échte Benavente hebben de Antwerpfans nog niet gezien. Door een gebrek aan speeltijd doorheen het kalenderjaar bij Nantes en Pyramids begon hij met een fysieke achterstand aan de competitie. Wie weet krijgt Benavente een sleutelrol tegen zijn ex-ploeg Charleroi?

Volg de partij tussen Antwerp en Charleroi op zondag 27 november vanaf 13u30 op Eleven Pro League 1, te vinden in het All sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top