Zestien zomerkoopjes (acht veldspelers en acht goalies) speelden dit seizoen nog geen minuut in 1B

Sport | Afgelopen zomer werd er weer duchtig ingekocht door de 1B-teams. Toch pakte niet elke transfer even goed uit. Maar liefst vijftien veldspelers speelden dit seizoen amper 90 minuten of minder voor hun nieuwe team. Voor acht doelmannen is het gebrek aan speelminuten misschien iets logischer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tibo Herbots (Union SG), Daniel Grimshaw (Lommel SK), Jari De Busser (Lommel SK), Darko Van Rie (SK Deinze), Nicolas Alavoine (RWDM), Romain Matthys (RWDM), Timothy Galjé (RFC Seraing) en Joppe Vannuffelen (Lierse K.) werden deze zomer wellicht niet naar hun nieuwe club gehaald met de belofte dat ze eerste doelman zouden worden en zitten dus voorlopig ook nog in de wachtkamer bij hun respectievelijke clubs.

Maar voor heel wat veldspelers is het gebrek aan speelminuten wellicht wel iets minder verwacht. Acht jongens kwamen dit seizoen nog niet in actie in 1B. Voor sommigen (Boussouf, Van Geet, ...) strooiden blessures roet in het eten, voor anderen bracht de transfer naar 1B nog niet wat ze ervan verwacht hadden. Al dient ook gezegd te worden dat sommige spelers (Aminu, Agyepong, ...) ook pas wat later in het seizoen getransfereerd werden.

Nul minuten in 1B

Abdelmounaim Boutouil (Union SG - inmiddels weer verhuurd)
Caio Roque (Lommel SK)
Ishak Boussouf (Lommel SK)
Mohammed Aminu (Lommel SK)
Thomas Agyepong (Lommel SK)
Ababacar Lo (RFC Seraing)
Simon Van Geet (Lierse K.)
Hotman El Kababri (Lierse K.)

Voor zeven andere spelers was er dit seizoen al wel wat speelgelegenheid weggelegd. Maar toch kwamen zij ook nog maar maximaal negentig minuten in actie. Ook hier zijn blessures en/of Covid voor sommigen natuurlijk een valabel excuus.

Max. 90 minuten in 1B

10 minuten: Maxime Electeur (RWDM)
24 minuten: Milan Troonbeeckx (Lommel SK)
43 minuten: Christophe Kabongo (Lommel SK)
49 minuten: Ibrahima Cissé (RFC Seraing)
90 minuten: Bryan Van Den Bogaert (RWDM), Abderrahmane Houssen (RWDM), Francesco D'Onofrio (RFC Seraing)

Opvallend is wel dat Electeur in zijn tien speelminuten wel al meteen een goal scoorde. De 24-jarige middenvelder trof raak in de eerste Zwanzederby tegen Union SG.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top