Thomas Henry (OHL) eerste speler sinds Carlos Bacca die in acht opeenvolgende JPL-matchen kan scoren

Sport | Thomas Henry verkeert de laatste weken in bloedvorm. De Franse spits van OH Leuven scoort aan de lopende band en zit inmiddels al aan dertien doelpunten in zestien wedstrijden. Niet mis voor een speler die de voorbije seizoenen zijn doelpunten moest maken op het tweede niveau van België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat de prestatie van Thomas Henry nog straffer maakt is het feit dat hij in acht opeenvolgende wedstrijden kon scoren. De Fransman begon zijn streak op de tiende speeldag tegen Club Brugge en trof vervolgens raak tegen Beerschot, STVV, Antwerp, Cercle, Moeskroen, Kortrijk en KV Mechelen. Vorige dinsdag speelde OHL ook nog uit bij Moeskroen en in die match scoorde Henry niet omdat hij toen in de lappenmand lag met een enkelblessure.

De laatste speler die in acht opeenvolgende matchen (waarin hij meespeelde) kon scoren op ons hoogste niveau was Carlos Bacca in 2012-2013. De Colombiaanse spits van Club Brugge scoorde toen tussen speeldag 3 en speeldag 11 ook in acht opeenvolgende wedstrijden. Zijn streak werd toen gestopt door Sporting Lokeren.

Om iemand te vinden die beter doet dan Henry (en Bacca) moeten we al terug naar 2010-2011. Toen scoorde Jelle Vossen vanaf speeldag 1 tot en met speeldag 9 minstens 1x per match voor KRC Genk. De spits zag zijn streak toen gestuit door KV Mechelen.

Die prestatie is tot op heden nog wel altijd de langste doelpuntenstreak van deze eeuw. Als Henry in zijn volgende twee duels dus telkens weer een goaltje meepikt, dan breekt de spits van OHL het eeuwrecord van Vossen. De eerstvolgende tegenstanders van OHL zijn KV Oostende en STVV.

Scoren in opeenvolgende matchen

9: Jelle Vossen (KRC Genk): 2010-2011
8: Carlos Bacca (Club Brugge): 2012-2013
8: Sambégou Bangoura (Sp. Lokeren): 2002-2003
8: Thomas Henry (OHL): 2020-2021

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top