Zowel Valencia als Sevilla wil opnieuw aanknopen met een zege

La Liga | In voetbal is er één zekerheid: met gelijke spelen schiet je niets op. Zowel Valencia als Sevilla brachten die wijsheid afgelopen weekend in de praktijk door allebei niet verder te komen dan een gelijkspel: Valencia tegen Barcelona (2-2) en Sevilla tegen Valladolid (1-1). Dinsdagavond kijken ze elkaar in de ogen in een strijd om opnieuw met een driepunter aan te knopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze midweek staat officieel de 15de speeldag van La Liga op het programma. In de praktijk hebben in het door corona op zijn kop gezette speelschema echter nog maar weinig teams 15 wedstrijden op de teller. Real Sociedad heeft er dan weer 16, begrijpe wie begrijpe kan...

Voor Valencia staat dinsdag wel degelijk de 15de match op het programma, terwijl de rivalen uit Sevilla voor de 13de keer de grasmat betreden. Dat weerhoudt de Andalusiërs er echter niet van om zes plaatsen hoger gerangschikt te staan met vijf punten meer op de teller (20 tegenover 15 voor Valencia). Tegen Sevilla hoopt Valencia opnieuw aan te knopen met een overwinning na drie opeenvolgende gelijke spelen, vooraf gegaan door een verliespartij en een gelijkspel.

Valencia is al even op zoek naar een nieuwe driepunter

Er hoeft dus geen tekeningetje te worden gemaakt om aan te tonen dat Valencia zich in een negatieve spiraal bevindt. De laatste overwinning dateert alweer van 8 november, toen de ex-ploeg van Michy Batshuayi en Zakaria Bakkali de vloer aanveegde met Real Madrid (4-1).

Die overwinning kwam er na enkele moeilijke weken. Sinds het seizoensbegin wist Valencia namelijk nog maar drie overwinningen over de streep te trekken. De malaise is dus compleet, ook al komt de aanvalslinie met 21 doelpunten in 14 wedstrijden als vijfde beste in de competitie goed uit de verf. Het probleem situeert zich dan ook vooral achteraan, want met 21 tegendoelpunten heeft Valencia de derde slechtste verdediging.

Sevilla wil aansluiting niet verliezen

Sevilla heeft dan weer maar een objectief om de wedstrijd tegen Valencia winnend af te sluiten: haar wagonnetje blijven aanhaken bij de topploegen in La Liga. Als we enkel en alleen voortgaan op het aantal verloren punten zou de meervoudige Europa League-winnaar in theorie op de vierde plaats prijken. Maar het is moeilijk om het overzicht te bewaren in een klassement waarin alle ploegen niet evenveel wedstrijden achter de kiezen hebben.

Toch zou het niet verbazen als het duel met Valencia op een gelijkspel eindigt. De Andalusiërs vinden dit seizoen namelijk maar moeilijk de weg naar doel met amper 14 doelpunten in 12 wedstrijden. Gelukkig staat de defensie pal en moesten Bono en Vaclik zich nog maar tien keer omdraaien. Sevilla zal geconfronteerd worden met een hongerig Valencia en dus is het aan spelers als Ocampos en En-Nesyri om het verschil te maken.

Bekijk Valencia - FC Sevilla op dinsdag 22 december om 17u30 op Eleven Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De volledige kalender van de 15de speeldag in La Liga:

Dinsdag 22/12:

  • Elche - Osasuna (17u30)
  • Valencia - Sevilla (17u30 op Eleven Sports 2)
  • Real Sociedad - Atlético Madrid (19u45 op Eleven Sports 2)
  • Huesca - Levante (19u45)
  • Valladolid - Barcelona (22u op Eleven Sports 2)
  • Villareal - Athletic Bilbao (22u)
Woensdag 23/12:
  • Getafe - Celta de Vigo (17u30)
  • Real Madrid - Getafe (19u45 op Eleven Sports 2)
  • Real Betis - Cadiz (22u)
  • Deportivo Alaves - Eibar (22u)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top