Kan Amallah de meubels redden bij Standard?

Jupiler Pro League |
De mannen van Standard de Liège zullen zondag ongetwijfeld met toegeknepen billen beginnen aan de partij tegen Moeskroen. De Rouches moeten zich zien te verweren tegen de voorlaatste ploeg in het klassement. Ze hebben geen andere keus dan punten te pakken als ze hun positie in de race om de play-offs niet in gevaar willen brengen. Eén man zou nog wel eens een groot verschil kunnen maken: Selim Amallah. De Belgisch-Marokkaanse speler heeft immers opnieuw de rangen van Standard vervoegd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spelers van de Vurige Stede maken momenteel hun spreekwoordelijke tocht door de woestijn. De Rouches hebben in hun laatste zes Pro League-wedstrijden slechts vier punten gepakt. Hun laatste overwinning dateert alweer van 1 november, tegen Oostende. Nu Standard op de achtste plaats in het klassement staat, lijkt de ploeg nog ver verwijderd van de Play-offs 1.
 
Nochtans begon het seizoen voorspoedig voor het team van trainer Philippe Montanier. Maar nu is de situatie zo precair dat de Fransman nu al op de schietstoel zit. Na de opmerkelijke nederlaag tegen Kortrijk op woensdag weet Montanier ongetwijfeld dat de komende weken cruciaal zullen zijn.
 
Het probleem bij de Rouches zit zeker niet bij de verdedigers. Ze doen het juist erg goed: met 18 gestopte ballen zijn ze de op één na succesvolste verdedigers in de Pro League. Hun aanvallende collega's weten minder te overtuigen. Obbi Oularé, Abdoul Fessal Tapsoba, Michel-Ange Balikwisha, Jackson Muleka en Felipe Avenatti hebben hun kansen gekregen, maar ze niet gegrepen.
 
De terugkeer van Amallah
 
Gelukkig voor Standard is de blessure van de aanvallende middenvelder Selim Amallah zo goed als genezen. Door knie- en enkelproblemen kon de speler sinds 5 november niet aantreden voor de Luikenaars. Onder meer voor de Europa League-wedstrijd tegen Lech Poznan moest hij verstek laten gaan.
 
Afgelopen zondag mocht Amallah 13 minuten spelen tegen Gent, woensdag kreeg hij al wat meer speeltijd tegen Kortrijk. Vriend en vijand is het erover eens dat zijn aanvallende talenten Standard zeker ten goede komen. Van zijn 17 optredens in dit seizoen heeft Amallah 6 doelpunten gescoord en een assist geleverd voor een ploegmaat. Hij beseft dat hij flexibel moet zijn om zijn team te helpen winnen. "Vanwege mijn positie op het veld moet ik doortastend zijn. Ik weet wat er van mij wordt verwacht. Ik zal er alles aan doen om mijn teamgenoten te helpen", klonk het na de wedstrijd tegen Gent.
 
Weerzien met de Hurlus
 
Aanstaande zondag zal Amallah moeten spelen tegen zijn voormalige club, Royal Excel Moeskroen. Amallah kwam in 2015 aan in de Henegouwse club. Bij gebrek aan speeltijd verkaste hij het jaar daarop naar Tubize, in D2, maar keerde in 2017 terug naar Moeskroen. Daar speelde hij zijn talent uit en won hij een plaatsje in het basiselftal.
 
In 2019 werd Amallah overgeplaatst naar Standard de Liège, waar hij schitterde met zijn techniek, zijn veelzijdigheid en creativiteit. De aanvallende middenvelder had zo'n goede reputatie op het veld, dat trainer Montanier hem veelvuldig inzette. Nu hij genezen is van zijn blessures, zal Montanier ongetwijfeld op hem rekenen om de aanval op Moeskroen wat effectiever te maken.
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top