Verbreekt Messi het record van Pelé?

La Liga | Vandaag speelt Barcelona gastheer voor Valencia op de veertiende wedstrijddag van La Liga. Barça, dat op dit moment op de vijfde plaats staat, zal proberen dichter bij de top van het klassement te komen. Lionel Messi heeft een extra uitdaging: de Argentijn kan het record voor het aantal gescoorde doelpunten voor één enkele club breken. Dat record is nog steeds in handen van een zekere Pelé.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We kunnen voetballegendes herkennen aan hun virtuositeit op en hun klasse naast het veld. Maar ook aan hun recordbrekende cijfers. Lionel Messi is al lang zeker van zijn plek in de hoogste rangen, maar hij zou tijdens de wedstrijd van morgen nog meer zijn stempel op de sport kunnen drukken.
 
De Argentijn heeft tot nu toe maar één club gekend tijdens zijn professionele carrière: Barcelona. La Pulga kwam in 2001 aan bij La Masia en speelde zijn eerste wedstrijd met de A-ploeg op 16 oktober 2004. In de loop van de volgende 17 seizoenen werd Messi een van de pijlers van de Catalaanse club.
 
642 goals voor Barça
 
Als we gewoon kijken naar de cijfers, is de carrière van Messi al hallucinant. Het is haast onmogelijk om alle records van de nr. 10 op te sommen. Toch is er één cijfer dat iedereen kent: 642. Dat is het aantal goals die Messi op zijn naam mag schrijven sinds hij gestart is bij de Catalaanse club. Het getal is vandaag van groot belang, want Messi staat dicht bij het verbreken van een all-time record: dat van de grote Pelé.
 
Tussen 1956 en 1974 scoorde de Braziliaan 643 doelpunten voor zijn club Santos. Dat is een record dat ongeëvenaard is voor meer dan 45 jaar. Maar de geschiedenis kan vandaag de dag veranderen. Als Messi tegen Valencia scoort, sluit hij zich aan bij de 'King'. Als hij twee keer scoort, zet hij zijn naam in de recordboeken.
 
Valencia, Messi's favoriete slachtoffer
 
Los Che zijn een van Messi's favoriete slachtoffers. De Argentijn heeft hen al 28 goals toegebracht. En in de laatste twee wedstrijden voor de Blaugranas stond de nr. 10 al in de spits, goed dicht bij het doel van de tegenstanders. Dus alle elementen zullen vanmiddag op hun plaats zijn.
 
Hoewel hij deze zomer dicht bij zijn vertrek was, is Messi toch bij zijn oude club gebleven en blijft hij naam maken als de grootste speler in de geschiedenis van Barcelona. Terwijl velen geloven dat hij de club zal verlaten aan het einde van het seizoen als zijn contract afloopt, heeft de Argentijn een jaar om zijn legende verder te smeden.
 
Volg de wedstrijd FC Barcelona-Valencia live vanaf 16u15 uur op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus All Sports.

De planning voor de 14de speeldag in La Liga:
 
Zaterdag 19/12

Atlético Madrid - Elche vanaf 14u op Eleven Sports 1
Barcelone - Valencia vanaf 16u15 op Eleven Sports 1
Levante - Real Sociedad vanaf 18u30 op Eleven Sports 2

Zondag 20/12

Eibar - Real Madrid vanaf 21u op Eleven Sports 1
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top