Andermaal Manchester boven in de League Cup?

Voetbal | In de League Cup zijn nog er acht teams in de running voor de grote finale op 28 februari van volgend jaar in het Wembleystadion. De kwartfinales in dit Brits bekertoernooi zijn met Arsenal – Manchester City en Everton – Manchester United gekruid met twee stevige duels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester boven in de League Cup, het lijkt een constante te worden. Al vijf jaar aan een stuk is de EFL-trofee in de handen van een club uit Manchester beland. City won de voorbije drie edities en die van 2016, terwijl United in 2017 het laken naar zich toetrok. En met nog acht clubs in de running voor dit jaar en de beide teams uit Manchester nog actief, zou het zomaar eens kunnen dat opnieuw City of United in de finale terechtkomt. Bij winst dit jaar wordt Manchester City zelfs mede-recordhouder. Momenteel hebben de Citizens zeven EFL-eindzeges, enkel Liverpool doet er met eentje meer beter.

Arsenal op de sukkel in eigen land

Wil het City van Kevin De Bruyne in de halve finales geraken, moet het wel langs Arsenal passeren op dinsdag 22 december. De Gunners waren jarenlang een gevestigde waarde in de top vijf van de Premier League, maar raken jaar na jaar steeds meer op de sukkel. Momenteel staat de club in de rechterkolom van het klassement, op slechts een handvol punten van de degradatieplaatsen zowaar. Toch een kleine waarschuwing voor de troepen van Pep Guardiola: vorig seizoen won Arsenal nog de FA Cup. De Londenaars weten dus wat het is om te schitteren in een van de bekertoernooien die Engeland rijk is. Ook in de Europa League draait het voor Arsenal beduidend beter. Met een perfecte 18 op 18 zitten ze in de zestiende finales van het Europees toernooi.

Ook op 22 december kijken Newcastle en tweedeklasser Brentford elkaar in de ogen. Die laatste club miste vorig seizoen op een haar na promotie naar de Premier League. In de play-off-finale tegen Fulham verloor Brentford het ticket richting de vetpotten van de Premier League pas na verlengingen.

EFL moet seizoen Manchester redden

Een dag later kijken Everton en Manchester United elkaar in de ogen. Ook bij de Reds verliep het seizoen nog niet naar behoren. In de competitie staan ze voorlopig niet in de Europese plaatsen en in de Champions League werden ze op de laatste speeldag van de groepsfase uit het kampioenenbal gewipt door RB Leipzig. Coach Ole Gunnar Solskjaer ligt al weken onder vuur. Benieuwd hoe lang hij zijn zitje bij Manchester United nog kan behouden… Tegenstander wordt Everton, dat wel in de top vijf van de Premier League vertoeft en een stabiel seizoen draait. In november kende het team een dipje, maar de Toffees zijn er de voorbije weken weer helemaal doorgekomen.

Tot slot ontvangt tweedeklasser Stoke City het Tottenham Hotspur van Toby Alderweireld. Tottenham draait tot nu toe een meer dan degelijk seizoen en lijkt tot nu toe de voornaamste uitdager te worden voor Liverpool wat betreft de titel. Ook in de Europa League draait het goed, op die ene uitschuiver tegen Antwerp na. Stoke City is dan weer een oude Premier League-bekende. Tot 2018 was Stoke een stabiele middenmotor in de hoogste afdeling van Engeland, maar sinds het degradatiejaar ging het stijl bergafwaarts met de club. De voorbije twee jaar speelde de club zelfs maar een kleine bijrol in de Championship. Dit seizoen draait het beter en strijdt Stoke voor een play-offplaats. 

Kijk naar de kwartfinales van de League Cup via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma kwartfinales League Cup

Dinsdag 22 december
Brentford - Newcastle (vanaf 18u30 te zien op Eleven Sports 1)
Arsenal - Manchester City (vanaf 21 uur te zien op Eleven Sports 1)

Woensdag 23 december
Stoke - Tottenham (vanaf 18u30 te zien op Eleven Sports 1)
Everton - Manchester United (vanaf 21 uur te zien op Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top