Zorgt comeback Ian Hanavan voor broodnodige eerste seizoenszege Phoenix Brussels?

Sport | Na vier speeldagen staat bij Phoenix Brussels nog steeds de 0 op het bord. De club werd de afgelopen weken niet gespaard van het coronavirus, maar zou op zaterdag 26 december opnieuw een beroep kunnen doen op alle kernspelers, inclusief coach Ian Hanavan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De balans van Phoenix Brussels oogt na vier speeldagen mager. De club uit de hoofdstad kon, mede door twee golven van het coronavirus, nog niet van de overwinning proeven. Zaterdag 26 december doen de troepen van Ian Hanavan, zelf ook het slachtoffer van Covid-19, andermaal een worp naar hun eerste succes. Daarvoor moeten ze wel voorbij Spirou Charleroi, dat net tegen Brussels zijn voorlopig enige overwinning van het seizoen wist te boeken.

Inspireert comeback Hanavan Brussels?

Nadat met Willem Robeyns, Viktors Iljins en Stéphane Moris drie spelers positief testten op corona, kon er een week lang niet getraind worden in de hoofstad. Bovendien werd ook hoofdcoach Ian Hanavan, die sinds maart aan het roer staat bij Brussels, getroffen door het virus.

Ondanks de moeilijke weken en de geringe trainingsarbeid kon Brussels in de eerste helft onder gelegenheidscoach Phivos Livatidis zijn voet plaatsen naast het gerodeerde Antwerp Giants. In de tweede helft moesten Darius Washington en co echter de rol volledig lossen, waardoor na vier quarters een zware 84-59 nederlaag op het scorebord prijkte. Benieuwd of een week intensieve trainingsarbeid onder het toeziend oog van Hanavan volstaat om zaterdag voor het eerst de smaak van de overwinning te proeven.

Ook Charleroi in het sukkelstraatje

Daarvoor zullen de troepen van Hanavan zich wel voorbij Spirou Charleroi moeten knokken, die voorlopig ook de motor nog niet echt aan de praat hebben gekregen. Uit vier wedstrijden puurden de troepen van Sam Rotsaert slechts één overwinning tegen ... Phoenix Brussels.

Afgelopen weekend kreeg Spirou een 73-94 thuisnederlaag aangesmeerd van een gebeten Filou Oostende. Bij de Zeekapiteins was iedereen gebrand op revanche na de onverwachte nederlaag tegen Belfius Bergen op de vorige speeldag en daar kon Charleroi amper iets tegenover stellen.

Slaagt Brussels erin zijn eerste seizoensoverwinning te boeken tegen Spirou Charleroi of trekken de Henegouwers andermaal aan het langste eind? Volg het op zaterdag 26 december vanaf 20u30 live op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top