Heeft Anderlecht met Ierse pitbull vervanger voor Trebel gevonden?

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht ontvangt vanavond KV Oostende. De Brusselaars willen verder gaan op hun elan na de 1-0-zege tegen KRC Genk. Vincent Kompany heeft stilaan zijn basiselftal gevonden, met daarbij steeds meer een belangrijke rol voor Josh Cullen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Belgische voetbalwereld wist men niet wat denken toen Anderlecht in oktober de komst van Josh Cullen aankondigde. De verdedigende middenvelder werd voor amper 500.000 euro weggehaald bij West Ham United, waar hij geen toekomst meer had.

Geen vertrouwen bij West Ham United

Cullen speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Charlton, de ex-club van Roland Duchâtelet. Hij was er een vaste waarde én sterkhouder in de League One en The Championship. Toch zag men bij West Ham United blijkbaar geen Premier League-materiaal in hem. Anderlecht had niet de middelen om een bekende naam te halen en Vincent Kompany probeerde al tal van duo’s uit centraal op het middenveld.

Peter Zulj stelde teleur, Marco Kana kon de goede prestaties uit de voorbereiding niet doortrekken in de competitie en Adrien Trebel – die wel een goed duo vormde met Sambi Lokonga – viel weer voor maanden out. Cullen was dus een profiel dat RSCA zeer goed kon gebruiken.

Speelt Peter Zulj uit de ploeg

De middenvelder, die sinds zijn transfer naar Anderlecht ook kansen krijgt bij het nationaal elftal van Ierland, begon anoniem aan zijn periode in België. Hij werd aanvankelijk vooral in het slot van de match ingebracht om een voorsprong te verdedigen, maar na de 2-1-nederlaag bij Beerschot V.A. heeft Cullen zijn basisplaats beet.

Zulj verspeelde daar wellicht zijn laatste krediet en Cullen speelde de volle 90 minuten tegen Standard, Zulte Waregem en Racing Genk. Dat deed hij naar behoren en met zijn verbetenheid, diepgang en dynamisme zorgt hij ervoor dat Sambi Lokonga een hoger niveau haalt. Cullen heeft hetzelfde profiel als Trebel en in januari keert die laatste terug uit blessure. Kompany krijgt zo plots weelde op die positie en dat zal de coach plezieren.

Volg RSC Anderlecht-KV Oostende vanavond vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De Proximus Pickx-dienst biedt een nieuwe “interactieve” modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kun je bij uitzendingen van verschillende wedstrijden de teamcomposities ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de ontmoetingen tussen de twee clubs vinden met enkele kliks. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Dankzij deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team zoals nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top