Carrasco leidt Atlético Madrid richting de knock-outfase van de Champions League

UEFA Champions League | Atlético Madrid wist zich dan toch nog te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. Op de laatste speeldag van de groepsfase volgde een lastige trip richting RB Salzburg. Maar dankzij een assist en een doelpunt van Yannick Carrasco blijven de Madrilenen actief op het kampioenenbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atlético Madrid mag het dan wel goed doen in de eigen competitie, de Champions League-campagne liep dan weer ontzettend stroef. Met amper twee zeges en drie gelijke spelen wist Atlético zich te plaatsen voor de volgende ronde. Uitgerekend tegen Salzburg, de rechtstreekse tegenstander voor de tweede plaats, werden de twee zeges geboekt. Die bleken in de eindafrekening van goudwaarde te zijn.

Carrasco neemt het voortouw

Atlético kon zich gisteren op bezoek bij de Oostenrijkers geen nederlaag permitteren. Er was namelijk een punt verschil tussen de beide teams, met het lichte voordeel voor Atlético. Een furieus begin van Salzburg was dus te verwachten. De Oostenrijkers konden in de beginfase echter niet scoren. De paal en doelman Jan Oblak stonden in de weg.

Nadien nam Atlético het commando over. Mario Hermoso opende in de 39ste minuut op aangeven van een vrije trap van Yannick Carrasco de score, onze landgenoot verdubbelde in het slot van de partij de bonus. De Madrileense efficiëntie, gecombineerd met het staalharde verdedigingswerk, heeft ertoe geleid dat Atlético straks in de trommel zit voor de knock-outfase.

In de andere match van groep A won Bayern München, dat zeker was van groepswinst, met 2-0 van Lokomotiv Moskou. Bayern sluit zo met 16 punten als groepsleider, Atlético eindigt met 9 punten als tweede. Salzburg mag zich als nummer drie nog opmaken voor de Europa League, Lokomotiv Moskou is Europees uitgeschakeld.

City heeft De Bruyne niet nodig tegen Marseille

In groep C smeerde Manchester City Marseille een 3-0 nederlaag aan. Dat deed City zonder Kevin De Bruyne, die rust kreeg op de bank. Na goals van Ferran Torres, Sergio Aguero en Raheem Sterling wisten de Engelsen met 16 punten als eerste te eindigen in hun groep.

Uit groep C stoot ook FC Porto door, dat eindigt met 13 punten. Dat op de laatste groepsspeeldag met 0-2 ging winnen bij het Griekse Olympiakos. De goals werden gemaakt door Otavio en Mateus Uribe. Olympiakos overwintert Europees nog dankzij de nederlaag van Marseille. De Grieken eindigen net als de Fransen met drie punten, maar dankzij betere resultaten in de onderlinge duels eindigt Olympiakos als derde.

Blijf alles omtrent de Champions League op de voet volgen via Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top