Schiet Paul Onuachu Genk naar een volgende landstitel?

Jupiler Pro League | Genk - Antwerp stond vooraf te boek als de strijd tussen de twee best voetballende teams in de Jupiler Pro League. Met Dieumerci Mbokani en Paul Onuachu stond ook de titel van beste aanvalsleider op het spel. Een strijd die de Nigeriaan in zijn voordeel beslechtte. Met zijn goals stuwt hij de Limburgers naar de top in de Jupiler Pro League. Een positie die ze tot het einde van het seizoen kunnen vasthouden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

14 doelpunten na 15 speeldagen. Dat is het indrukwekkende rapport van Paul Onuachu bij competitieleider KRC Genk. Bovendien was de boomlange Nigeriaan er tegen Club Brugge niet bij, waardoor hij tot dusver eigenlijk uitkomt op exact 1 doelpunt per wedstrijd. Lang geen slecht gemiddelde!

Met 8 doelpunten met de voet en 6 met het hoofd keldert de aanvalsleider van Genk ook het huizenhoge cliché dat hij met zijn lengte enkel goed zou zijn met het hoofd. Gisteren tegen Antwerp bewees Onuachu andermaal dat hij ook goed uit de weg kan met de bal aan de voet.

Dodelijk aanvalstrio

Ondanks de zoete inval aan hoofdcoaches dit seizoen bij KRC Genk (Hannes Wolf, Jess Thorup, Domenico Olivieri en nu John van den Brom) is Onuachu met zijn 14 treffers op 15 speeldagen een constante. Met zijn twee treffers tegen Antwerp schoot hij zich zelfs in de statistieken als trefzekerste spits van de afgelopen tien seizoenen. De laatste die dezelfde cijfers kon voorleggen was ... Jelle Vossen, die in 2010-2011 Genk naar de titel loodste. Een gunstig voorteken?

Bovendien beschikt Genk met Theo Bongonda (10 goals) ook over het nummer twee in de topschuttersranking. Beerschot mag dan nog iets trefzekerder zijn (38 vs 35 gescoorde doelpunten), met ook nog Junya Ito (4 doelpunten) en invaller Cyriel Dessers (4 doelpunten) zijn de spitsen bij Genk goed voor 32 van de 35 gemaakte doelpunten. Een impact waar menig concurrent, van Club Brugge over Standard tot en met Anderlecht, stikjaloers op is.

Titelkandidaat?

En dus stelt zich de vraag of dit Racing Genk zich aan het einde van het seizoen tot kampioen kan kronen. Naast de sterke aanvallende drietand, die op dit moment zijn gelijke niet kent in België, beschikken de Limburgers over nog een grote troef. In tegenstelling tot concurrenten als Club Brugge en Antwerp moeten de Genkenaren dit seizoen geen Europese belasting vrezen. Een niet te onderschatten voordeel in deze drukke voetbalweken.

Toch is de race nog lang niet gereden. Met een Club Brugge dat er niet langer met kop en schouders bovenuit steekt en een Antwerp dat zich alsmaar prominenter lijkt op te werpen als een challenger wordt het sowieso nog een lange en gespannen competitie. Maar niemand die nog durft beweren dat een nieuwe landstitel voor de Limburgers niet tot de mogelijkheden behoort. Zeker na de glansprestatie tegen The Great Old.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top