Club Brugge op zijn plaats gezet in de Champions League

UEFA Champions League | Club Brugge was dinsdagavond op de vierde speeldag van de Champions League een maatje te klein voor de offensieve pletwals van Borussia Dortmund. Blauw-zwart ging met 3-0 onderuit, net zoals in de heenmatch in Jan Breydel, en blijft zo derde in groep F. De Duitsers en Lazio, dat Zenit St. Petersburg versloeg, staan zeer dicht bij kwalificatie voor de volgende ronde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan de start van de Europese campagne koesterde Club Brugge grote ambities in de Champions League. Na vier wedstrijden moeten we vaststellen dat Club (nog) niet de slagkracht heeft om te wedijveren met de topploegen. Dinsdagavond moesten de troepen van Philippe Clement hun meerdere erkennen in Dortmund, net als tijdens de heenmatch. Club mag de verhoopte kwalificatie voor de volgende ronde al bijna op zijn buik schrijven.
 
Gebrek aan efficiëntie
 
“Na de loting heb ik gezegd dat Dortmund de gedoodverfde favoriet was voor groepswinst, en dat de Duitsers zoveel sterker zijn dan wij”, verklaarde Clement in de persconferentie na de match. “Als je een resultaat wil halen tegen zo’n tegenstander, moet je ofwel op een mirakel hopen, ofwel de minste kans benutten. Dat was vanavond niet het geval, en dan is dit resultaat logisch.” De Brugse oefenmeester, die niet over Dennis beschikte wegens disciplinaire redenen, moest deemoedig het hoofd buigen voor de efficiëntie van zijn Duitse tegenstrever. In de Champions League is efficiëntie meer dan elders de parameter bij uitstek om het verschil te maken.
 
De match kende een knallende start met de volley van wonderkind Erling Haaland, die rakelings langs de goal van Simon Mignolet vloog. De Noorse goalgetter opende de score in de 18e minuut. Hij werd diep gestuurd door Jadon Sancho, en oog in oog met Mignolet besloot Haaland in de korte hoek, met een subtiel schot dat via de paal in doel schoof. 
 
Net voor de koffie veroorzaakte Eder Balanta, die de voorkeur genoot boven Mats Rits, een vrijschop net voor de grote rechthoek. De Brit Sancho verdubbelde de voorsprong voor de Borussen met een magnifiek geborstelde bal, en haalde zo de spanning uit de match.
 
“We begonnen goed aan de match”, aldus Clement. “Die eerste goal incasseren in het eerste halfuur was nog ‘ok’. Er vielen enkele kansen in ons voordeel, waaronder het schot van Ruud Vormer dat net naast ging. Maar die vrije trap, weergaloos genomen, heeft ervoor gezorgd dat we nadien achter de feiten liepen.”
 
De derde plaats consolideren
 
Na de pauze bleef de falanx van Lucien Favre de debatten domineren, terwijl de Bruggelingen één goede kans bij elkaar voetbalden. Vormer kwam tekort op een strakke voorzet van Charles De Ketelaere (59e). Op het uur speelde Vormer in de kluts een bal terug op Mignolet, maar Haaland kon tussenkomen en maakte met een hard schot zijn tweede van de avond. Zo viel de wedstrijd in een definitieve plooi.
 
Gelukkig voor Club won Lazio in de andere groepsmatch van Zenit (3-1). De onvermijdelijke Ciro Immobile scoorde een tweeklapper. Stonden nog op het scorebord: Parolo voor Lazio, Dzyuba redde de eer voor de Russen. In de stand staan Borussia en Lazio respectievelijk op plaats 1 en 2 met 9 en 8 punten. Beide ploegen zetten daarmee een grote stap richting kwalificatie voor de achtste finales. Club staat derde met 4 punten en moet volgende woensdag tegen Zenit, rode lantaarn in de groep met één punt, proberen om zijn ticket voor de Europa League veilig te stellen. Dat zal evenwel zonder Mats Rits moeten gebeuren. De sleutelpion in het Brugse elftal is geschorst na een gele kaart.
 
Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top