Spanje moet de Duitse aanvaslinie aan banden leggen

UEFA Nations League | Na een gelijkspel in en tegen Zwitserland moet Spanje na de voorlaatste speeldag in de groepsfase van de Nations League de leidersplaats afstaan aan Duitsland. La Roja heeft wel nog steeds alles in eigen handen. Een driepunter thuis tegen die Mannschaft volstaat namelijk voor een plaats bij de Final Four.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén luttel punt, dat is wat Duitsland (9 punten) en Spanje (8 punten) voorlopig scheidt in de Nations League. Dinsdagavond staat de twee landen dan ook een duel op het scherpst van de snee te wachten om onderling uit te vechten wie zich tot winnaar van groep 4 in de Nations League mag kronen. La Roja stond van bij de eerste speeldag op kop, maar ziet haar voornaamste opponent na de voorlaatste speelronde de leidersplaats overnemen. De schuld van een goed georganiseerd Zwitserland dat ei zo na met de scalp van de Spanjaarden mocht pronken. De gelijkmaker van Gerard Moreno in het slot van de partij zorgde ervoor dat de troepen van Luis Enrique met een draw huiswaarts konden keren.

Recordman Ramos niet langer onfeilbaar

De Zwiters hadden reeds tegen de Belgen getoond dat ze de Europese top aan banden konden leggen, maar de Spanjaarden hebben het toch vooral aan zichzelf te danken dat ze niet met de drie punten huiswaarts konden keren. Sergio Ramos, die met 177 caps sinds zaterdagavond het Europese record qua aantal interlands op zijn naam heeft staan, mocht namelijk liefst tweemaal vanop de penaltystip aanleggen. Na een serie van 25 opeenvolgende geslaagde strafschoppen miste de kapitein van Real Madrid en van la Roja nu liefst twee keer op een rij.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd legden de journalisten misschien wel de vinger op de wonde. Het gespreksonderwerp vandaag de dag is de contractverlenging van de 34-jarige verdediger van Real Madrid. De kapitein is namelijk in juni einde contract en kan dus vanaf 1 januari onderhandelen met wie hij maar wil. Zou die keuzestress afstralen op zijn prestaties op het veld?

Een impressionante Duitse aanvalslinie

De contractbeslommeringen van Sergio Ramos zullen de Duitsers worst wezen. Na de Final Four in de eerste editie van de Nations League te hebben gemist, zijn de troepen van Joachim Löw er alles aan gelegen om dezelfde fout geen tweede keer te begaan. Voor het eerst sinds november 2018 pakte Duitsland van bij de start uit met zijn beste aanvalslinie. Het offensieve trio Serge Gnabry, Leroy Sané en Timo Werner toonde dat het moeilijk is om hen af te stoppen als ze samen spelen. De spits van Chelsea liet tweemaal de netten trillen, terwijl de voormalige buitenspeler van de Citizens een keer de weg naar doel vond.

Ook op defensief gebied lijken Manuel Neuer en co een beter evenwicht te hebben gevonden. In twee wedstrijden slikten ze maar één tegendoelpunt, terwijl die Mannschaft in oktober nog zeven tegengoals te verwerken kreeg in drie wedstrijden. Leon Goretzka en co weten echter dat ze zich nog niet rijk mogen rekenen. De laatste thuisnederlaag van la Roja dateert namelijk van oktober 2018. Het grote voordeel voor Duitsland is echter dat ze niet eens hoeven te winnen ...

Volg Spanje - Duitsland dinsdagavond om 20u35 live op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top