Jude Bellingham, het nieuwste goudhaantje van de Three Lions

UEFA Nations League | De opmars van Jude Bellingham leest als een trein. In minder dan 15 maanden schopte de 17-jarige het van jongste debutant ooit bij zijn jeugdclub Birmingham tot Engels international. De Belgen kunnen maar beter op hun hoede zijn voor de toekomstige superster.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is er niet velen gegeven. Op amper 17-jarige leeftijd mocht Jude Bellingham zijn debuut bij de Engelse nationale ploeg vieren op het mythische Wembley. In de gewonnen oefenpot tegen Ierland (3-0) van 12 november kwam hij 17 minuten voor affluiten (kan het nog symbolischer?) dat andere jonge Britse talent Mason Mount vervangen.

De 17-jarige polyvalente middenvelder van Borussia Dortmund werd pas in allerlaatste instantie aan de selectie van Gareth Southgate toegevoegd, nadat zowel Southampton-kapitein James Ward-Prowse als Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold verstek moesten laten gaan. Maar het staat nu al vast dat hij nog vaak deel zal uitmaken van de selectie van The Three Lions.

Onhoudbaar voor Birmingham

Het gaat de laatste maanden snel voor de toekomstige ster van het Britse voetbal. Op 6 augustus 2019 mocht de jeugdspeler van Birmingham zijn profdebuut vieren in de Carabao cup tegen FC Portsmouth. Met zijn 16 jaar en 38 dagen werd hij meteen de jongste debutant ooit bij The Blues. Enkele weken later sneuvelde een nieuw record, wanneer de jonge middenvelder die wordt geroemd omwille van zijn werkethiek en spelintelligentie het winnende doelpunt maakt tegen Stoke City.

Na zijn debuut verdween Bellingham niet meer uit de basiself van Joseph Clotet. Op het einde van het seizoen had hij liefst 44 wedstrijden op de teller, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 3 assists. En dat in the Championship, een competitie die erom bekend staat beenhard te zijn!

Nieuwste parel jeugdig Dortmund

Afgelopen zomer stonden de topploegen dan ook in de rij om het jonge talent binnen te hengelen. Bellingham wees voorstellen van onder meer Manchester United en Chelsea van de hand en besliste om naar het Signal Iduna Park te verhuizen, waar Jadon Sancho drie seizoenen geleden bewees dat je als jong Engels talent ook in het buitenland je carrière kan lanceren.

Voor een bedrag van 27,5 miljoen euro trok Bellingham naar Die Schwarzwgelben, waar coach Lucien Favre hem al meteen heel wat speelgelegenheid gunde. De polyvalente middenvelder totaliseerde reeds 6 basisplaatsen, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 2 assists en mag zich sinds kort dus ook Engels international noemen. En zo oogt de toekomst voor de Three Lions rooskleurig, want naast Jadon Sancho, Mason Mount, Phil Foden en Tammy Abraham, hebben ze er met Jude Bellingham een nieuw goudhaantje rondlopen.

Of Bellingham tegen de Rode Duivels voor het eerst aan de aftrap komt, ontdek je tijdens het Nations League-duel tussen België en Engeland op zondag 15 november vanaf 20u20 live op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top