Wojciech Szczesny: de man die Gigi Buffon naar de achtergrond heeft geduwd

UEFA Nations League | Italië – Polen wordt dé clash van aanstaande zondag in groep 1 van de A-divisie van de Nations League. Bij Polen, dat leidt met 1 punt voor op Italië, wordt het een speciale match voor doelman Wojciech Szczesny. Die verdedigt al enkele jaren het doel bij Italiaans landskampioen Juventus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Szczesny arriveerde in 2017 in Turijn als doublure van icoon Gianluigi Buffon. Intussen zijn we drie jaar verder en wist Szczesny de rollen binnen de club om te draaien. De Pool is nu de vaste nummer 1 bij De Oude Dame. Dat Buffon in 2018 een uitstapje maakte naar Paris Saint-Germain, hielp Szczesny een handje om die nummer 1-positie over te pakken.

“Ik geef toe dat het vreemd klinkt om Gigi Buffon als tweede doelman achter mij te hebben”, aldus Szczesny vorig jaar in een interview voor Tuttosport. “Dat kon ik mij enkele jaren geleden nooit ingebeeld hebben. Dit is een ervaring om van te genieten, want Gigi is een geweldige vriend en teamgenoot. We hebben een goede verstandhouding met elkaar. Dat zorgt alleen maar voor plezier en extra motivatie.”

Ondanks zijn status als nummer twee binnen de club, krijgt Buffon af en toe nog zijn speelminuten. Dat zorgde er onlangs voor dat de nu 42-jarige doelman een mythisch record in de Serie A wist te verbreken. Zo stak hij Paolo Maldini voorbij die 647 Serie A-duels op zijn teller heeft staan. Buffon zit intussen aan 650 stuks.

Zicht op Final Four

Voor zijn land wou Buffon enkele jaren geleden nog één keer schitteren. Italië wist zich echter niet te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland, nog steeds een enorme schandvlek in het Italiaanse voetbal. Op die manier eindigde zijn interlandcarrière met een bijzonder valse noot. Hoe lang zijn profcarrière nog zal duren, is maar de vraag. Buffon heeft een contract tot eind dit seizoen bij Juve.

Niet Buffon dus, maar hoogstwaarschijnlijk die andere Gigi zal zondag de concullega zijn van Szczesny. Bij Italië rekenen ze namelijk op Gianluigi Donnarumma tussen de palen. Beide doelmannen zullen er alles aan willen doen om hun netten schoon te houden. Bij winst neemt een van deze landen een grote optie op de Final Four. Polen heeft momenteel één puntje voorsprong op Italië. Beide landen moeten nog achterom kijken, want ook Nederland maakt nog kans op de koppositie.

Volg het duel tussen Italië en Polen aanstaande zondag vanaf 20u35 op Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top