Sebastiaan Bornauw beleeft niet de start waar hij op hoopte bij de Rode Duivels

Rode Duivels | De Rode Duivels wisten gisteren revanche te nemen voor de met ooit 5-2 verloren Nations League-blamage in 2018 tegen Zwitserland. In een weinig spektakelvol duel wonnen de Belgen met 2-1. Proximus Pickx bekijkt wat je moet onthouden na deze België – Zwitserland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het oefenduel met Zwitserland kon niet slechter starten voor de Rode Duivels. Na amper een kwartiertje voetballen kwamen de Belgen op achterstand na een goal van Admir Mehmedi. Mistasten van Sebastiaan Bornauw lag aan de basis van het doelpunt. Bornauw verkeek zich op een lange bal en gaf op die manier de perfecte assist voor Mehmedi.

Geen droomstart bij de nationale ploeg voor Bornauw, die gisteren zijn tweede cap pakte. Zijn fout tegen Zwitserland was niet zijn eerste. Ook in zijn debuut ging de verdediger van Keulen de mist in. Door zijn late penaltyfout moest België vorige maand op de valreep een 1-1 gelijkspel toestaan tegen Ivoorkust.

“Sebastiaan is nog jong”, relativeert bondscoach Roberto Martinez. “Dit maakt deel uit van het spel en hij zal hieruit leren.”

Foket is back

Aan de andere kant van de Rode Duivels-medaille viel Michy Batshuayi weer op in positieve zin. Batshuayi is dé vervanger van Romelu Lukaku wanneer die laatste niet speelt. De spits van Crystal Palace ontpopte zich in de tweede helft tot de matchwinnaar voor de Belgen met twee goals. Zijn teller staat hierdoor nu op 21 goals in amper 32 wedstrijden.  "Michy is een heel realistische spits: als hij de bal in de box heeft, ziet hij alleen de goal staan. Soms is dat positief, soms iets minder (lacht). Maar je weet dat hij altijd kan scoren, dus je zoekt hem ook echt", aldus Youri Tielemans na de wedstrijd.

Tielemans was trouwens de andere gamechanger gisteren. Hij was de enige wissel aan Belgische zijde bij de start van de tweede helft. Na balverlies bij de Zwitsers had Tielemans een splijtende pass in huis voor Batshuayi, die de gelijkmaker scoorde.

Tot slot zag het publiek thuis voor de buis ook nog drie debutanten bij de Rode Duivels. Dodi Lukebakio kreeg een basisplaats van Martinez, Hannes Delcroix en Charles De Ketelaere vielen later in de partij in. Wie er opnieuw bij was en mocht invallen, was Thomas Foket. Na een afwezigheid van 3,5 jaar stond hij terug op de mat bij de Rode Duivels. Hartproblemen en een transfer naar Stade de Reims zorgden ervoor dat Foket wat in de vergeetput belandde, maar nu is de rechtsback helemaal terug. Tegen Zwitserland pakte hij zijn derde cap.

Lees hier het matchverslag van België tegen Zwitserland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top