Statistieken JPL 12: geen winnaars in eigen huis, maar wel 33 doelpunten!

Jupiler Pro League |
Op de 12e speeldag van de JPL (waarvan niet alle wedstrijden werden gespeeld) kon geen enkele thuisploeg de drie punten thuishouden. Het spektakel gaf wel present, zoals in het Guldensporenstadion waar 10 keer werd gescoord in 90 minuten.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

We zijn al voorbij een derde van het kampioenschap, maar toch is er maar een verschil van twee punten tussen Club Brugge, de nieuwe leider in het klassement, en Anderlecht, de nummer zeven in de stand. De race naar de titel en ook die naar de vier eerste plaatsen die recht geven op PO1, wordt dus een spannende strijd.
 
Afgelopen weekend stond opnieuw boordevol met spektakel, ondanks de vijf gelijke spelen en de drie nederlagen van de thuisploegen. Geen enkele ploeg kon de eigen netten ongeschonden houden. Maar liefst zes ploegen scoorden minstens drie keer. 
 
Igor De Camargo: nummer 600!
 
Op de twaalfde speeldag verdiende meer dan één duel het predikaat van ‘knettergekke wedstrijd’. Het begon vrijdag al met de 3-3 tussen KV Mechelen en Charleroi. De Zebra’s domineerden Malinwa, maar verloren uiteindelijk twee punten en hun leiderspositie in het klassement. Hét feit van de wedstrijd was misschien wel het mooie doelpunt van Igor De Camargo die daarmee op zijn 37e zijn 600e wedstrijd als profspeler alle luister bijzette. In die carrière van 600 wedstrijden maakte hij 179 doelpunten en gaf hij 65 assists.
 
Een uitslag in het Guldensporenstadion alsof er tennis werd gespeeld
 
De bijzonderste wedstrijd van het weekend werd gespeeld in het Guldensporenstadion waar Kortrijk en Beerschot een spektakelstuk leverden, met drie goals in de eerste helft en zeven in de tweede. De Kortrijkzanen en de Antwerpenaars eindigden hun strijd op 5-5, we zouden het een vooroorlogse score kunnen noemen. Al moeten we niet zover terugkeren voor de vorige wedstrijd waarin 10 doelpunten vielen: op 29 januari 2005 werd het 7-3 tussen Club Brugge en Oostende. Het laatste gelijkspel met een karrenvracht aan doelpunten dateert van 7 augustus 1999 toen Westerlo en Racing Genk elk 6 keer scoorden (6-6!).
 
De Belgische vertegenwoordigers in Europa voorkomen een nederlaag in de JPL
 
Club Brugge, Antwerp, Standard en AA Gent lieten vorige week een weinig eervolle 0 op 12 optekenen in de Europese competities. Op de 12e speeldag van de JPL konden ze hun blazoen enigszins oppoetsen. Club Brugge verloor vorige woensdag van Borussia Dortmund, maar pakte de drie punten bij Oostende (1-3), terwijl de Bruggelingen na hun mooie 4 op 6 uit hun eerste twee wedstrijden in de Champions League maar 1 op 6 in de eigen competitie hadden gepakt. Antwerp en Standard deelden de punten (1-1) en AA Gent kon in extremis nog een punt sprokkelen tegen Anderlecht (1-1).
 
Topscorers
 
In de top 10 van de topscorers in de JPL staan momenteel maar drie Belgen: Mboyo (7 goals), Heymans (6) en Bongonda (6). Raphael Holzhauser, de Oostenrijker van Beerschot, en Paul Onuachu, de Nigeriaan van Genk, staan bovenaan in  het klassement van de topscorers met 9 doelpunten.
 
Assists
 
Raphael Holzhauser (Beerschot) maakt niet alleen veel goals, hij geeft ook nog eens heel veel assists. Niemand doet in de JPL beter dan hij met 8 assists. Alleen Xavier Mercier (OHL) kan gelijke tred met hem houden, met eveneens 8 assists. 
 
Klassement van het kalenderjaar 2020
 
Als we een klassement opmaken van het kalenderjaar 2020, zien we Club Brugge aan de leiding staan met 44 punten uit de 21 wedstrijden die sinds januari 2020 zijn gespeeld. Club staat voor Charleroi (38 punten uit 20 wedstrijden) en… Anderlecht (37 punten uit 20 wedstrijden). Onderaan staat Waasland Beveren dat maar 8 punten verzamelde uit zijn 18 duels in de JPL in 2020.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top